Stranger Things'e ilham veren gizli üs hakkında bilmeniz gerekenler

'Stranger Things' yıldızı Gaten Matarazzo dizinin Montauk, New York'taki Camp Hero hava üssünü hakkındaki iddialara dayandığını açıkladı. Bir dönem ABD'de pek çok komplo teorisinin çıkış noktası olan Camp Hero hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.

Haberler ntv.com.tr 24.11.2017 - 16:13

  • 1

    Netflix'in son dönemlerdeki başarılı projesi 'Stranger Things' hakkında dizinin Dustin'i Gaten Matarazzo ortaya atılan bir iddiaya göre Amerika'nın ürpertici hükümet deneyleriyle tanınan Montauk, New York'taki 'Camp Hero'askeri üssü aslında diziye ilham veren yer. 

    STRANGER THINGS'TEN SADETTİN TEKSOY'LU FRAGMAN-İZLE

  • 2

    'Camp Hero' olarak da bilinen Montauk Hava Kuvvetleri Üssü, özellikle Soğuk Savaş döneminde ortaya atılan ve kanıtlanamayan zihin kontrolü, süper güçlere sahip çocuk ve tüyler ürpertici hükümet deneyleri gibi çeşitli iddialarla biliniyor. Wired'a konuşan Matarazzo'ya göre ise bu üs, senaristlere en büyük ilhamı veren yer. 

  • 3

    Matarazzo, "Soğuk Savaş dönemimde hükümet ajanlarının savaşmak için insanlara deneyler yaptığına dair söylentiler vardı. 

  • 4

    Bu üssün bir hükümet laboratuvarı olduğu söyleniyor.  Burası ziyarete gidebileceğimiz bir yer ama nedense izin verilmiyor ve cevabını kimse bilmiyor" şeklinde konuştu. 

  • 5

    Preston Nichols ve Peter Moon'un kitabı “The Montauk Project: Zamanla Deneyler”, kitabına göre ise, ‘Camp Hero’da Amerikan hükümeti gizlice psikolojik savaş teknikleri geliştiriyor, zihin okumanın ve hatta zamanda yolculuğunun temellerini atıyordu. 

  • 6

    Üs hakkında ortaya atılan bir başka teori ise, savunmasız çocukların komşu şehirlerin sokaklarından kaçırılarak zihin kontrolüne maruz bırakılarak 'Montauk erkekleri' olarak adlandırılan bir süper asker ordusu yaratıldığı yönünde. 

  • 7

    'Camp Hero' ya da Montauk Hava Kuvvetleri ÜSSÜ, ABD Ordusu tarafından 1942'de görevlendirilen ve büyük bir AN / FPS-35 Radar ile Soğuk Savaş'ta en önemli gözetim merkezlerinden biri haline gelen bir hava üssü. 

  • 8

    New York'u denizden olası bir saldırıya karşı korumak için konumlandırılmış bu üs, tipik bir New England balıkçı kasabası şeklinde gizlenmiş.  

    Soğuk Savaş döneminde ise devasa bir AN / FSP-35 radarıyla dev bir gözetim merkezi haline gelen üs, 31 Ocak 1981'de kapatıldı ve o zamandan beri giriş-çıkış sağlanamıyor. 

  • 9

    Soğuk Savaş döneminde ise devasa bir AN / FSP-35 radarıyla dev bir gözetim merkezi haline gelen üs, 31 Ocak 1981'de kapatıldı ve o zamandan beri giriş-çıkış sağlanamıyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız