Yurt dışı çıkış öncesi telefon hazırlığı (Cebiniz de yurt dışına hazır olsun)

Herkesin tatil anlayışı farklı. Kimi tatili dinlenmek için bir fırsat olarak görürken kimi tatile yeni yerler göreceği bir macera gözüyle bakıyor. Eğer siz de hatıra biriktirmek için para biriktirenlerdenseniz tatilde gideceğinizi yeri belirlemeden önce bu yazıya bir göz atın... İşte yurt dışı tatilinde telefon kurbanı olmamak için yapmanız gerekenler...

Haberler ntv.com.tr 31.10.2016 - 11:21 Son Güncelleme : 31.10.2016 - 11:22

  • 1

    HATTINIZ YURT DIŞINA AÇIK MI?

    Yurtdışına çıkmadan önce yapmanız gereken ilk iş telefonunuzun yurt dışı konuşmalara açık olduğundan emin olmak. Bu işi operatörünüz ile temasa geçerek ya da online işlemlerden kendiniz kolayca halledebilirsiniz.
  • 2

    HESAPLI BİR PAKET SEÇİN

    En hesaplı yurtdışı tarifeyi yurtdışına çıkmadan araştırın. Yurt dışındayken telefon görüşmesi yapmak veya interneti kullanmak için en hesaplı paketi seçin. Aşırı roaming ücreti ödememek için operatörlerin günlük kotalı internet ve konuşma paketlerinden size uygun olanı seçin...
  • 3

    BAZI ÜLKELERDE ADAPTÖR LAZIM

    Gittiğiniz ülkenin fiş sistemini araştırın. Unutmayın İngiltere, ABD ve bazı Asya ülkelerinde ülkemizden farklı fiş sistemleri kullanılıyor. Seyahatinizden önce bir dönüştürücü adaptör edinin ve uçaktan iner inmez şarjsız kalmayın.
  • 4

    HARİTA VE KENT REHBERİ ŞART

    Kent rehberi ve harita indirin. Çevrimdışı olarak internete gereksinim duymadan kullanabileceğiniz haritalar ile geziniz boyunca kabarık faturalar ödemeden istediğiniz yerleri kolayca gezin. Bu konuda birbirinden yararlı app'ler var.
  • 5

    YAKIN YERLERDE UYANIK OLUN

    Yunan adaları veya sınıra yakın bir bölgede tatil yapıyorsanız Türkiye'deki operatörünüzü kullanabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgenin kapsama alanı içinde olup olmadığını kontrol edip, telefon ayarlarından Türkiye'deki şebekenizi seçerek, yurt içi tarifeniz ile iletişim kurun.
  • 6

    CEPTE BİR TERCÜMAN DA GEREKLİ

    Gittiğiniz ülkenin dilini bilmiyorsanız kent sakinleri ile anlaşmak için Google Translate veya benzeri çeviri uygulamalarına birine telefonunuzda mutlaka yer verin.
  • 7

    SELFİE'SİZ TATİL OLAMAZ!

    Artık her telefon aynı zamanda bir fotoğraf makinesi. Amatör çekimleriniz ve turistik selfiler için artık kocaman fotoğraf makineleri taşımayın. İyi hatıralar biriktirmek için fotoğraf özelliği ortalamanın üzerinde olan bir akıllı telefon şart.
  • 8

    ŞARJ SÜRENİZ YETERLİ Mİ?

    Yurt dışında uzun bir süre otelinizden uzak kalabilirsiniz bu nedenle pil gücü kuvvetli bir telefon modeli tercih edin, şarjsız kalmayın
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız