1915: Ortak acı, yalan, soykırım

İstanbul, Ankara ve İzmir'den, 1915 olaylarına ilişkin farklı sesler yükseldi.

Haberler 25.04.2011 - 01:27

  • 1

    1915: Ortak acı, yalan, soykırım

    İstanbul, İzmir ve Ankara'da, '1915'e ilişkin farklı mesajlar veren etkinlik ve gösteriler düzenlendi. İstanbul Taksim’de, düzenlenen anma törenine, İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink, Fethiye Çetin, Gençay Gürsoy ve Cengiz Aktar da katıldı.
  • 2

    1915: Ortak acı, yalan, soykırım

    Etkinliğe katılanlar üzerinde ‘bu acı hepimizin’ yazılı temsili anıta karanfiller bırakırken, aynı saatlerde meydana doğru yürüyüşe geçen farklı gruplar da bu etkinliğini protesto etmek istedi. Diğer grubun üzerine yürümek isteyen öfkeli kalabalığa polis engel oldu.
  • 3

    1915: Ortak acı, yalan, soykırım

    Sultanahmet'te bir grup, Ermeniler'in öldürüldüğü iddiasıyla protesto gösterisi yaptı.
  • 4

    1915: Ortak acı, yalan, soykırım

    İslam Eserleri Müzesi önünde toplanan İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesine üye bir grup adına yapılan açıklamada, 24 Nisan 1915 yılında İstanbul'da kültür, sanat, edebiyat ve düşünce dünyasının temsilcisi 220 aydının gözaltına alındığı ve Anadolu'ya doğru yola çıkarıldığı savunuldu.
  • 5

    1915: Ortak acı, yalan, soykırım

    Basın açıklamasının ardından, 24 Nisan 1915'de gözaltına alındığı ifade edilen Ermenilerin isimlerinin yazılı olduğu karanfilleri, İslam Eserleri Müzesi önündeki ağaca bırakan grup üyeleri olaysız dağıldı.
  • 6

    1915: Ortak acı, yalan, soykırım

    Başkent'te bir grup, olaylarda hayatını kaybettiği ileri sürülen Ermenileri anma etkinliği düzenlerken, başka bir grup ise etkinliği protesto etti. Sakarya Meydanı'nda toplanan içinde bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı grup, hayatını kaybettiğini öne sürdükleri Ermenilerin isimlerin okudu. Gruptakiler, daha sonra Sakarya Meydanı'nda mum yaktı.
  • 7

    1915: Ortak acı, yalan, soykırım

    Bu arada, Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri de etkinliğin yapıldığı alana gelerek grubu protesto etti ve pankart açarak, slogan attı.
  • 8

    1915: Ortak acı, yalan, soykırım

    İzmir Dokuz Eylül Meydanı'nda toplanan iki grup aynı anda ‘Ermeni iddiaları’ konusunda karşıt açıklama yaptı. ‘Yüzleşmek ve gerçeğimizle hesaplaşmak zorundayız'' konulu açıklama yapan çeşitli parti ve derneklerin oluşturduğu grupla, ‘Ermeni soykırımı yalanı' konulu açıklama yapan Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri daha sonra dağıldı.
  • 9

    1915: Ortak acı, yalan, soykırım

    Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkındaki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen Diyarbakır Barosu, Mazlum-Der, İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Diyarbakır Tabip Odası üyeleri adına hazırlanan açıklamayı Diyarbakır Barosu Başkanı Aktar okudu: ''Hepimize karşı yapıldığını kabul ettiğimiz bu acılar, ortak acılarımızdır.''
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız