2012'de Türkiye'de neler yaşandı?

Türkiye'de 2012 yılında yaşanan önemli olaylar.

Haberler 17.12.2012 - 17:06

  • 1

    Aziz Kocaoğlu ifade verdi

    Türkiye'de ilk defa yüz nakli yapıldı, Dink davasında karar çıktı, Meral Okay, Neşet Ertaş, Müşfik Kenter gibi önemli isimler aramızdan ayrıldı. 2012 ilkleri, hüzünleri ve sevinçleriyle tarih sayfalarındaki yerini almak üzere. İşte geride bırakmak üzere olduğumuz yılda yaşanan önemli olaylar...

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon kapsamında ifade verdi. Kocaoğlu, adliyeden ayrılırken, 'Bildiklerimizi cevapladık. Şimdi belediye gidiyoruz çalışmaya devam edeceğiz. Umuyorum, diliyorum bir an önce iddianame hazırlanır, tutuklu arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşur.' dedi. (2 Ocak)
  • 2

    Başbuğ tutuklandı

    Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Başbuğ, adliyeden çıkarılırken, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı, terör örgütü kurmaktan ve yönetmekten tutuklandı. Takdir yüce Türk milletinindir' dedi. Başbuğ, Silivri cezaevine konuldu. (6 Ocak)
  • 3

    Azer Bülbül solunum yetmezliğine yenildi

    Sanatçı Azer Bülbül, Antalya'da kaldığı otelde ölü bulundu. Şarampol Caddesi'nde konakladığı otel odasında, kendisini cep telefonuyla arayan ve ulaşamadığı için otele gelen menajeri tarafından ölü bulunan Bülbül'ün solunum yetmezliğine bağlı olarak vefat ettiği belirlendi. Bülbül'ün cenazesi, Esenyurt Gülbahçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.(6 Ocak)
  • 4

    Evren ve Şahinkaya'ya müebbet istemi

    Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın şüpheli olarak yer aldığı iddianameyi kabul etti. İddianamede, Evren ve Şahinkaya'nın, 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına' çarptırılmaları istendi. (10 Ocak)
  • 5

    'Bilinmeyen bir nedenle' düşen T-37 tipi uçak

    Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait T-37 tipi uçak, İzmir'in Foça ilçesinde eğitim uçuşu yaptığı sırada 'bilinmeyen bir nedenle' düştü. Türkiye İle Pakistan arasında imzalanan 'Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması' çerçevesinde Türkiye'de görev yapan Pilot Binbaşı Masood Hussain Chhachhar'ın cesedine uzun aramaların ardından 20 Ocak'ta, pilot adayı Teğmen Serkan Sağır'ın cesedine ise 24 Ocak'ta ulaşılabildi. (16 Ocak)
  • 6

    Dink davasında karar

    İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, tutuklu sanık Yasin Hayal'e 'Hrant Dink'i tasarlayarak öldürmeye azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Bütün sanıkların 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan beraatına karar veren mahkeme heyeti, Erhan Tuncel'i Mc Donalds'ın bombalanması eylemine ilişkin 10 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alan heyet, Tuncel'in tahliyesini kararlaştırdı. (17 Ocak)
  • 7

    Türkiye'de ilk yüz nakli

    Türkiye'de ilk yüz nakli, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Operasyonla, Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'dan alınan yüz, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Gebece köyünde yaşayan 19 yaşındaki Uğur Acar'a nakledildi. (21 Ocak)
  • 8

    İlk 'Dünya Güzeli'miz hayata gözlerini yumdu

    Türkiye'nin ilk 'Dünya Güzeli' Keriman Halis Ece Tamer (99), 'kalp yetmezliği' nedeniyle İstanbul'da kızının evinde hayatını kaybetti. 3 Temmuz 1932'de Türkiye'de yapılan güzellik yarışmasında 'Türkiye Güzeli', 31 Temmuz 1932'de Belçika'da yapılan ve 28 ülkenin katıldığı yarışmada da 'Dünya Güzellik Kraliçesi' seçilen Keriman Halis'e, 1934'te çıkan Soyadı Kanunu sonrası Atatürk tarafından kraliçe anlamına gelen 'Ece' soyadı verilmişti. Keriman Halis Ece, İstanbul'da toprağa verildi. (28 Ocak)
  • 9

    Baykal Kent'e veda

    Bursa'da yaşamını sürdüren tiyatro ve sinema oyuncusu Baykal Kent (69), tedavi gördüğü Bursa Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi. (6 Şubat)
  • 10

    Tünel kapağı patladı, 4 işçi yaşamını kaybetti

    Adana'nın Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli kapağı patlaması sonucu 2 işçi yaralandı, 10 işçi akıntıya kapılarak kayboldu. Askeri helikopter ve 300 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin katıldığı çalışmalarda, 4 işçinin cesetlerine ulaşıldı. Olayla ilgili şantiye şefi ve proje müdürü tutuklandı. (24 Şubat)
  • 11

    İlk kez iki gün arka arkaya Kurultay

    CHP tarihinde ilk kez iki gün arka arkaya Kurultay yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla toplanan 16. Olağanüstü Kurultay'da tüzük değişikliği kabul edildi. Ertesi gün ise 362 imzasıyla toplanan 17. Olağanüstü Kurultay'da ise tüzük değişikliği istemleri delegelerin oylarıyla reddedildi. 17. Kurultay, 2 saat sürerek, CHP tarihindeki en kısa Kurultay oldu. (26 Şubat)
  • 12

    Çevik Kuvvet'e saldırı

    Beyoğlu'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polisleri taşıyan midibüsün yakınında meydana gelen patlamada 15'i polis 16 kişi yaralandı. (1 Mart)
  • 13

    Sıvılara kısıtlama

    İstanbul'daki havalimanlarında el bagajlarında sıvı kısıtlaması başladı. 1 Nisan'dan itibaren yurttaki bütün havaalanlarında uygulanacak kısıtlamaya göre, yolcuların yanına aldığı sıvı malzemeler plastik poşet içerisinde olacak ve her bir ürün 100 mililitreyi geçmeyecek. (1 Mart)
  • 14

    İnşaat şantiyesinde yangın

    Esenyurt'ta bir inşaat şantiyesinde işçilerin kaldığı çadırlarda çıkan yangında 11 işçi hayatını kaybetti. (11 Mart)
  • 15

    Odatv davasında tahliye

    İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Odatv davası kapsamında tutuklu yargılanan Nedim Şener, Ahmet Şık, Şait Çakır ve Coşkun Musluk'un tahliyesine karar verdi. (12 Mart)
  • 16

    Sivas davasında 7 sanık hakkında zaman aşımı

    Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin ana davadan dosyaları ayrılan 7 sanık hakkındaki davanın, 2 sanık yönünden ölmeleri, 5 sanık yönünden ise zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine karar verdi. Kararın ardından, adliye önünde çıkan olaylara polis biber gazı ve tazyikli su kullanarak müdahale etti. (13 Mart)
  • 17

    F-5 tipi uçak düştü

    Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait F-5 tipi uçağın Konya'da düşmesi sonucu bir pilot yüzbaşı şehit oldu. (13 Mart)
  • 18

    Erken nevruz kutlamalarında olay

    'Erken Nevruz' kutlamalarında olaylar çıktı. Diyarbakır'da aralarında BDP milletvekillerinin de bulunduğu gruplar, Bağlar İlçesi'ndeki Nevruz alanına girdi. Güvenlik güçleri, biri polis 2 kişiyi yaralayan ve 10 aracı yakan gruba müdahale etti. İstanbul'daki izinsiz Nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylarda da bazı polisler ve göstericiler yaralandı. (18 Mart)
  • 19

    Son Osmanlı hayata veda etti

    Osmanlı Hanedan Defteri'ne kaydı yapılan son kişi olarak bilinen ve Osmanlı ailesinin en yaşlı üyesi olan Neslişah Osmanoğlu (Neslişah Sultan), İstanbul'daki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu 91 yaşında hayatını kaybetti. (1 Nisan)
  • 20

    Yeşilçam'dan bir yaprak daha eksildi

    Yeşilçam'ın usta oyuncusu Ekrem Bora, İstanbul'da akciğer ödemi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında vefat etti. (1 Nisan)
  • 21

    12 Eylül davası başladı

    12 Eylül askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasına Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Evren ve Şahinkaya, sağlık durumlarını gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı. Davayı takip etmek isteyen çok sayıda vatandaş, dernek, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi Ankara Adliyesi önünde toplandı. (4 Nisan)
  • 22

    Zonguldak'ta köprü çöktü

    Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi bulunan bir minibüs ile bir otomobil ve köprüden geçen 5 kişi suya düştü. Otomobildeki 2 kişi kurtarılırken, suda kaybolanlardan Meryem Başören, Serdar Saraç, İsmail Örenbaş, Alim Başören, Mehmet Başören ve Hayriye Güner'in cesetlerine, olaydan sonraki günlerde ulaşıldı. Minibüs ise olaydan 6 gün sonra köprünün yaklaşık 200 metre aşağısında bulundu. Kaybolanlardan Nazife Kabuk ile Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babası Kemal Gülşen'in cesedine Mayıs ayında ulaşıldı. Böylece kayıp 15 kişiden 10'unun cesedi bulunmuş oldu. (6 Nisan)
  • 23

    Meral Okay hayatını kaybetti

    Akciğer kanseri tedavisi gören senarist ve oyuncu Meral Okay, İstanbul'daki evinde 53 yaşında vefat etti. (9 Nisan)
  • 24

    Üçüncü yüz nakli yapıldı

    Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, Türkiye'de üçüncü yüz nakli yapılan Hatice Nergis, yeni yüzüyle basının karşısına çıktı. Basın mensupları aracılığıyla Kahramanmaraş'taki annesine selam yollayan Nergis, 'Onu çok özledim, en kısa zamanda döneceğim' dedi. (11 Nisan)
  • 25

    Çevik Bir gözaltına alındı

    Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile emekli Tuğgeneraller İdris Koralp ve Abdullah Kılıçarslan'ın da aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Başsavcıvekilliği, soruşturmanın 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçundan yürütüldüğünü açıkladı. (12 Nisan)
  • 26

    Kot boyama fabrikasında patlama

    Kahramanmaraş'ta bir kot boyama fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. (13 Nisan)
  • 27

    Ümit Usta kalbine yenildi

    'Ümit Usta' olarak tanınan ünlü aşçı Ümit Ömer Sevinç, İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetti. (19 Nisan)
  • 28

    Ayten Alpman'a veda

    'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısıyla geniş yankı uyandıran Türk pop ve caz müziğinin usta sesi Ayten Alpman, akciğer yetmezliği nedeniyle 82 yaşında İstanbul'da vefat etti. (20 Nisan)
  • 29

    Mehmet Ağar cezaevinde

    Mehmet Ağar, Susurluk davası kapsamında cezasını çekeceği Aydın Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konuldu. Ağar, kimseye bir kırgınlığının olmadığını kaydederek, 'Böyle bir tecelli olduysa önce Allah'tan sonra milletten gelmiş kabul ederiz' dedi. (25 Nisan)
  • 30

    Bond İstanbul'da

    Bazı sahneleri Türkiye'de çekilen James Bond serisinin son filmi 'Skyfall'un yönetmen ve yapımcıları ile başrol oyuncusu Daniel Craig'in de aralarında bulunduğu oyuncuları, Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi. Craig, İstanbul'un güzel ve muhteşem bir kent olduğunu belirterek, 'Bond'un İstanbul ile ilişkisi var' dedi. (29 Nisan)
  • 31

    35 yıl sonra bir ilk

    1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla tüm yurtta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ankara'da Memur-Sen ve Hak-İş öncülüğünde Tandoğan'da, KESK ve DİSK öncülüğünde de Sıhhiye Meydanı'nda miting yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak, konuşma yaptı. Çelik, 1977'de Taksim Meydanı'ndaki olaylı mitingin ardından 1 Mayıs kutlamalarına katılan ilk bakan oldu. (1 Mayıs)
  • 32

    Okul sütleri dağıtıldı

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın işbirliğinde hayata geçirilen 'Okul Sütü Programı' kapsamında ilk sütler dağıtıldı. Türkiye genelinde 7 milyon 200 bin öğrenciye her gün 200 ml'lik süt dağıtılması hedefiyle başlatılan programın ilk gününde çeşitli illerde bazı öğrenciler rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bunun üzerine okul sütlerinden numune alınarak analize gönderildi. (2 Mayıs)
  • 33

    Çift kol nakli yapılan hasta hayatını kaybetti

    Akdeniz Üniversitesi'nde 21 Ocak'ta çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır, idrar yollarında enfeksiyon şikayetiyle tedavi altına alındığı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, tüm tahlilleri normal olan hastada ilerleyen dönemde çok nadir görülen mantar enfeksiyonuna rastlandığını söyledi. (4 Mayıs)
  • 34

    Genç yönetmen trafik kurbanı

    Bakırköy'de üç hafta önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 35 yaşındaki yönetmen Seyfi Teoman, hayatını kaybetti. Teoman'ın ilk uzun metraj filmi 'Tatil Kitabı', 58. Berlin Film Festivali'ne kabul edilen tek Türkiye yapımı film olmuştu. (8 Mayıs)
  • 35

    Türk gazeteciler özgürlüklerine kavuştu

    Suriye'deki olayları takip etmek ve belgesel çekmek için gittikleri İdlib kentinde alıkonulan Gerçek Hayat dergisi Orta Doğu Temsilcisi Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun, iki ay sonra özgürlüklerine kavuştu. (12 Mayıs)
  • 36

    'Bayrağını al da gel'

    Ulusal ve resmi bayramlara ilişkin tören ve kutlama yönetmeliğinde yapılan değişikliğin ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında illerde yürüyüş ve gençlik şölenleri düzenlendi. İstanbul'da Şişli Belediyesi'nin 'Bayrağını al da gel' sloganıyla düzenlediği yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Samsun'daki kutlamalar kapsamında, Atatürk'ün 19 Mayıs'ı 'Benim doğum günüm''tanımına atfen Atatürk için doğum günü pastası kesildi. (19 Mayıs)
  • 37

    Büyük ustaya veda

    Yaklaşık 2 yıldır kemik iliği hastalığıyla mücadele eden usta sunucu Orhan Boran İstanbul'da 84 yaşında hayatını kaybetti. (26 Mayıs)
  • 38

    Tekrarı 105 yıl sonra

    Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından 105 yıl içinde bir daha gerçekleşmeyeceği açıklanan tarihi gök olayında Venüs, güneşin önünden geçti. Venüs'ün saat 05.20'de güneşin doğmasıyla başlayan geçişi saat 07.53'e kadar sürdü. (6 Haziran)
  • 39

    Madonna 19 yıl sonra Türkiye'de

    Dünyaca ünlü pop yıldızı Madonna, 19 yılın ardından geldiği İstanbul'da, Türk Telekom Arena'da verdiği konserde sevenleriyle buluştu. (7 Haziran)
  • 40

    Akdeniz'de deprem

    Akdeniz açıklarında Muğla Ölüdeniz'de 6 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem esnasında, yaklaşık 400 metre yükseklikten düşen bir kaya parçası, 2 katlı bir evin yatak odasına girdi. (7 Haziran)
  • 41

    'Mihriban' öksüz kaldı

    Unutulmaz türküler arasında yerini alan ''Mihriban'' türküsüne şiiriyle hayat veren şair-yazar Abdürrahim Karakoç, tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 80 yaşında hayatını kaybetti. Yazdığı şiirlerinden bazıları bestelenerek birçok sanatçı tarafından seslendirilen Karakoç'un, Hasan'a Mektuplar, El Kulakta, Bütün Şiirleri, Vur Emri, Kan Yazısı, Suları Islatamadım, Dosta Doğru, Gökçekimi gibi birçok şiir kitabı bulunuyor. (7 Haziran)
  • 42

    E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yangın

    Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nin adli suçlardan tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu 'C Blok 15 numaralı koğuşu'nda gece çıkan yangında, koğuşta kalan 18 kişiden 13'ü hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Başbakan Erdoğan, olaya ilişkin bilgilerin, teftişin ardından elde edileceğini belirterek, yangından sağ kurtulan bir kişinin, 'Arkadaşlar arasında kavga çıktı. Kavgayı müteakiben koğuşu ateşe verdiler' dediğini bildirdi. (18 Haziran)
  • 43

    İstanbul trafiğinde zor zamanlar başladı

    Tadilat ve bakım sebebiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 2 şerit gece yarısından itibaren, Haliç Köprüsü yan yolu ise 05.00'ten itibaren trafiğe kapatıldı. Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişte köprünün 2 şeridi kademeli olarak kapatıldı. Haliç Köprüsü'nde ise 05.00'te başlayan çalışma nedeniyle Edirnekapı-Okmeydanı istikametinde yan yol kontrollü olarak trafiğe kapatıldı. Eylül ayına kadar sürecek çalışmalar İstanbullulara trafikte zor anlar yaşattı. (18 Haziran)
  • 44

    'HÜRKUŞ' hangardan çıktı

    Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tarafından tasarlanan Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı (HÜRKUŞ) görkemli bir törenle hangardan çıkarıldı. (27 Haziran)
  • 45

    Erdoğan-Zana görüşmesi

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'yı kabul etti. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşmeye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Erdoğan, görüşmeye ilişkin, 'Gayet iyi geçti. Gayet verimli olduğuna inanıyorum' dedi. Zana, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine dair 1 Temmuz'da TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Zana, barışın gelmesine olumlu bir etki yapacağına inandığını belirterek, görüşmede, Abdullah Öcalan'ın ev hapsine alınabileceğini, Oslo görüşmelerinin yeniden başlaması gerektiğini dile getirdiğini söyledi.
  • 46

    Samsun'da sel TOKİ konutlarını vurdu

    Samsun'da yaşanan sel felaketinde 13 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 5'nin yaşamını, Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katlarında yitirdiği açıklandı. (4 Temmuz)
  • 47

    Diyanet İşleri'nden Fener Rum Patriği'ne ziyaret

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u, Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi'nde ziyaret etti. Görmez ile Fener Rum Patriği Bartholomeos, yaptıkları açıklamaların ardından patrikhane bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'ni gezdi. Görmez, 'Bu ülkede herhangi bir dini topluluğun kendi din adamlarını yetiştirmek için başka ülkelere muhtaç olması, bu ülkenin büyüklüğüne yakışmıyor. Elbette tarihte, tarih boyunca var olduğu gibi aynı şekilde yine kanun ve mevzuat çerçevesinde varlığını idame ettirmesinin, bu ülkenin büyüklüğüne yakıştığını ifade etmek istiyorum' dedi. (5 Temmuz)
  • 48

    Metrobüs köprüsü çöktü

    İstanbul Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı çalışmaları sırasında sökülen köprünün beton bloklarının düşmesi sonucu 1 işçi öldü, 2 işçi yaralandı. (15 Temmuz)
  • 49

    Polat Tower'da korkutan yangın

    İstanbul Fulya'da bulunan Polat Tower Residence'da yangın çıktı. (17 Temmuz)
  • 50

    Kemal Kılıçdaroğlu yeniden başkan

    CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçildi. (17 Temmuz)
  • 51

    Ülkü Adatepe hayatını kaybetti

    Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Ankara'dan İstanbul'a dönüşünde TEM otoyolunun Sakarya-Akyazı mevkisinde geçirdiği trafik kazasında 79 yaşında hayatını kaybetti. Kazada, Adatepe'nin eşi Emin Öke Adatepe yaralandı. (1 Ağustos)
  • 52

    Türk sineması, ustasına veda etti

    Türk sinemasının önemli yapıtlarına imza atan yönetmen Metin Erksan, 83 yaşında vefat etti. (4 Ağustos) Erksan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camisi'nde öğleyin kılınan namazın ardından Nafi Baba Tekkesi olarak bilinen Rumelihisarı Şehitlik Dergahı'ndaki aile mezarlığına defnedildi.
  • 53

    Tuzla'da yangın

    İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir boya fabrikasında yangın çıktı.
  • 54

    PKK, CHP vekilini kaçırdı

    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ovacık'tan Tunceli'ye dönerken terör örgütü üyesi 2 kişi tarafından kaçırıldı. Aygün'ün yanındaki danışmanı ve gazeteci serbest bırakıldı. Aygün de 2 gün sonra serbest bırakıldı. (12 Ağustos)
  • 55

    Müşfik Kenter aramızdan ayrıldı

    Tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter, akciğer kanseri ve buna bağlı gelişen akciğer enfeksiyonu nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında vefat etti. (15 Ağustos)
  • 56

    Terör sivilleri hedef aldı

    Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Gaziantep'teki Karşıyaka Polis Merkezi yakınında terör örgütü üyeleri tarafından zaman ayarlı bomba yüklü araç patlatıldı. Olayda 3'ü çocuk 10 kişi öldü, 65 kişi yaralandı. 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli teröristin patlamayı gerçekleştiren kişi olduğu tespit edildi. Patlamayla ilgili 7 kişi tutuklandı. (20 Ağustos)
  • 57

    2012'de Türkiye'de neler yaşandı?

    Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde askeri personel taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 9 asker ile 1 korucu şehit oldu, 4 güvenlik görevlisi yaralandı. (21 Ağustos)
  • 58

    Beytüşşebap'ta saldırı

    Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına düzenlenen terör saldırısında 10 asker şehit oldu, ilçeye ulaşımı sağlayan tek yol durumundaki Uludere-Beytüşşebap karayolu üzerindeki Hisarkapı Köprüsü mayınla tahrip edildi. (2 Eylül)
  • 59

    İstanbul'da Toplu Taşıma Yolu

    İstanbul'da sadece toplu taşıma araçlarının kullanacağı 'Toplu Taşıma Yolu (Bus Line)' uygulaması başladı. Uygulamayla sağ şerit yalnızca İETT ve halk otobüsleri ile minibüs ve taksilerin kullanımına tahsis edildi. (3 Eylül)
  • 60

    Askeri mühimmat deposunda patlama

    Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Ataköy'deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposundaki patlamanın ardından yangın çıktı, kısa süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu. Patlamanın mühimmat deposunda tasnif sırasında meydana geldiği ve 'iş kazasından kaynaklandığı' bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, patlamada 25 personelin şehit olduğu, 15 personelin yaralandığı kaydedildi. Olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı. (5 Eylül)
  • 61

    Ege'de tekne faciası

    İzmir'in Menderes ilçesi Ahmetbeyli Baradan mevkisi açıklarında kaçak göçmen taşıyan 'Sailor' adlı tekne battı. Tekne kaptanı ve yardımcısının da aralarında olduğu 46 kişi kurtarıldı, 3'ü bebek 61 kişi hayatını kaybetti.
  • 62

    Angelina Jolie Türkiye'de

    Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bulunduğu kampları ziyaret etmek amacıyla Gaziantep'e geldi. Kamplarda incelemelerde bulunan Jolie, Gaziantep'deki temaslarının ardından Ankara'ya geçti. (13 Eylül)
  • 63

    Sırrı Sakık'ın acı günü

    BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Sedar Sakık (25), Ankara'da evinin balkondan atlayarak intihar etti. (15 Eylül)
  • 64

    8 polis terör kurbanı

    Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde, çevik kuvvet polis aracının geçişi sırasında, teröristlerce önceden yerleştirilen mayının patlaması sonucu 8 polis şehit oldu. (16 Eylül)
  • 65

    4+4+4'ün ilk zili çaldı

    Yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran ve 4+4+4 olarak bilinen yeni sistem uygulamaya girdi. (17 Eylül)
  • 66

    Çanakkale'de sel can aldı

    Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde kuvvetli yağış etkili oldu. Sele kapılan iki kadın hayatını kaybetti. Sinekçi, Güvemalan ile Hacıpehlivan köylerinde bazı evler oturulamaz hale geldi. Köylerde 20 samanlık ve ahır yıkıldı, 14'ü kullanılamaz hale geldi, çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu. (18 Eylül)
  • 67

    Askeri konvoya saldırı

    Bingöl-Muş karayolunun 16. kilometresinde seyir halindeki askeri konvoy, Kardeşler köyü mevkisinde teröristlerin saldırısına uğradı. Saldırıda 9 asker şehit oldu, 70 asker yaralandı. (18 Eylül)
  • 68

    Balyoz davasında karar

    250'si tutuklu 365 sanık hakkında, 'Balyoz Planı' iddialarına ilişkin bir gazetede yayımlanan haber üzerine başlayan 2 yıl 8 aylık hukuki süreç tamamlandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 20 Ocak 2010'da bir gazetede haber olarak yer alan 'Balyoz Planı' iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, kararını açıkladı. Mahkeme, 365 sanıktan 325'ine ceza verdi. (21 Eylül)
  • 69

    'Bozkırın tezenesi'ne veda

    Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcu Neşat Ertaş, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti. Ertaş, TBMM'nin 'Üstün Hizmet Ödülü' verdiği Abdal müzik geleneğinin en büyük temsilcilerindendi. 'Bozkırın tezenesi' olarak bilinen Ertaş, Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı olduğu dönemde kendisine sunulan 'Devlet Sanatçısı' unvanını, 'Hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca bir devlet sanatçısı sıfatı bana ayrımcılık geliyor' diyerek kabul etmemişti. (25 Eylül)
  • 70

    AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi

    AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu'nda toplandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden genel başkanlığa seçildi. (30 Eylül)
  • 71

    Samanyolu'ndan bir yıldız eksildi

    'Samanyolu' şarkısıyla tanınan şarkıcı Berkant Akgüren, akciğer tümöründeki ilerleme nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
  • 72

    Çiller ifade verdi

    28 Şubat döneminin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 'mağdur' sıfatıyla ifade verdi.
  • 73

    Özal zehirlendi iddiaları

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ölümüyle ilgili iddialar üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın cenazesi, Topkapı'daki Anıt Mezar'dan çıkarılarak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
  • 74

    Akçakale'de top sesleri

    Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen top mermisinin Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşmesi sonucu 5 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.
  • 75

    Kentsel dönüşüm başladı

    Kentsel dönüşüm, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi'nde katıldığı törenle başladı.
  • 76

    Altın Portakal 'Güzelliğin On Par'etmez'e gitti

    49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kapanış galası ve ödül töreni gerçekleşti. Gecede 'En İyi Film' ödülünü 'Güzelliğin On Par'etmez' filmi aldı.
  • 77

    Tiyatro'dan bir yıldız kaydı

    Tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Günaydın, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında yaşama gözlerini yumdu.
  • 78

    Merve Kavakçı ifade verdi

    Fazilet Partisi'nden 1999'da milletvekili seçilen ancak TBMM'de yemin edemeyen Merve Kavakçı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade verdi.
  • 79

    Nizip'te sel

    Gaziantep'in Nizip ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle sele kapılan otomobildeki 2 kardeş kurtarıldı.
  • 80

    Cumhuriyet kutlamaları olaylı geçti

    Cumhuriyet'in 89. kuruluş yılı dolayısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekillerinin de katıldığı, bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından birinci meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayram etkinliğine katılanların Anıtkabir'e yürümek istemesi nedniyle polis katılımcılara, biber gazı, tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.
  • 81

    Cumhuriyet 89 yaşında

    Cumhuriyet'in 89. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında İstanbul Boğazı'nda havai fişek, ses ve ışık gösterileri düzenlendi.
  • 82

    Devlet Bahçeli yeniden başkan

    MHP 10. Olağan Büyük Kongresi, Arena Spor Salonu'nda yapıldı. Kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeniden genel başkanlığa seçildi.
  • 83

    Taksim Meydanı'nda düzenleme

    'Taksim Meydanı Düzenleme Projesi' kapsamında çalışmalar başlatıldı.
  • 84

    Başbakanlık merkez binasında saldırı

    Başbakanlık merkez bina A kapısı girişindeki güvenlik noktasında kuru sıkı tabir edilen tabanca ile ateş eden Nuri Başkapan (ortada) yakalandı.
  • 85

    Askeri helikopter düştü

    Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında düşen askeri helikopterde bulunan 17 asker şehit oldu.
  • 86

    İlk milli ana muharebe tankı

    İlk milli ana muharebe tankı 'Altay'ın ilk prototipinin tanıtım toplantısı Otokar Sakarya Tesisleri'nde yapıldı.
  • 87

    Cüneyt Ünal serbest bırakıldı

    Suriye'de CHP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu heyetin girişimiyle serbest bırakılan gazeteci Cüneyt Ünal, Yayladağı Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.
  • 88

    Tank kapağı çöktü

    Samsun'da Eti Bakır İşletmesi'nde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu 6 işçi hayatını kaybetti.
  • 89

    Şile'de fırtına

    İstanbul Şile'de 'Volgo Balt 199' adlı yük gemisi batmış, arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye sevk edilen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı tahliye botu da fırtınanın etkisiyle kayalıklara çarparak alabora olmuştu.
  • 90

    Cübbeli Ahmet Hoca serbest

    'Karagümrük Çetesi' davasından tahliye edilen 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Metris Cezaevi çıkışında sevenleri tarafından karşılandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız