2024 tam Güneş tutulması tarihi: Güneş tutulması ne zaman, Türkiye'den izlenecek mi?

2024'te yaşanacak astronomik olayları ve gözlemlenebilecek gök cisimleri hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Güneş tutulmalarının yanı sıra 2024'te gökyüzünde 2 Ay tutulması, 4 süper Ay, 12 dolunay ve 10'dan fazla gök taşı yağmuru görülecek, yıl boyunca bazı gezegenler teleskop olmaksızın izlenebilecek. Peki, Güneş tutulması ne zaman, Türkiye'den izlenecek mi?

Haberler ntv.com.tr 19.03.2024 - 22:51 Son Güncelleme : 19.03.2024 - 22:53

  • 1
    Yakın zaman sonra, uzun zamandır gerçekleşmeyen tam Güneş tutulması gerçekleşecek. 2017'de gerçekleşen son tutulmanın ardından, tüm gözler yeni tutulmanın tarihinde olacak. Güneş tutulması için binlerce turist, bilim adamı ve gök bilimci tarih araştırması yapıyor. İşte, 2024 tam Güneş tutulması tarihi...
  • 2

    GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

    Ay'ın, Dünya ile Güneş arasından geçmesiyle oluşan Güneş tutulmalarının ilki 8 Nisan'da meydana gelecek.
  • 3

    GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ?

    Yılın 8 Nisan'daki ilk Güneş tutulması yalnızca Amerika kıtasından izlenebilecek.

    Türkiye'den gözlemlenemeyecek tam Güneş tutulması, Meksika, ABD'nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada'dan izlenebilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız