Gül ödülünü Kraliçe'den aldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, '2010 Devlet Adamı' ödülünü düzenlenen törenle İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in elinden aldı.

Haberler 09.11.2010 - 23:04

  • 1

    Gül ödülünü Kraliçe'den aldı

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House adlı düşünce kuruluşunun '2010 Devlet Adamı' ödülünü düzenlenen törenle İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in elinden aldı.
  • 2

    Gül ödülünü Kraliçe'den aldı

    Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, törenin düzenlendiği İngiltere Kraliyet Sarayı Banqueting House'a akşam saatlerinde geldi.
  • 3

    Gül ödülünü Kraliçe'den aldı

    Gül çiftinin ardından birkaç dakika sonra Kraliçe 2. Elizabeth de binaya geldi.
  • 4

    Gül ödülünü Kraliçe'den aldı

    VIP konukların Cumhurbaşkanı Gül ve Kraliçe 2. Elizabeth'e takdim edilmesinin ardından törenin düzenleneceği salona geçildi.
  • 5

    Gül ödülünü Kraliçe'den aldı

    Cumhurbaşkanı Gül, Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House '2010 Devlet adamı' ödülünü Kraliçe 2. Elizabeth'in elinden aldı.
  • 6

    Gül ödülünü Kraliçe'den aldı

    Gül, uluslararası alanda oynadığı yapıcı rol, Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi, Pakistan-Afganistan liderlerini bir araya getirme girişimleri, Irak'ta ulusal birliğin sağlanmasına yönelik çabalarından dolayı ödüle layık görülmüştü.
  • 7

    Gül ödülünü Kraliçe'den aldı

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ödülü alırken, ''Ödülü büyük bir onur ve alçak gönüllülükle sevgili ülkem ve Türk halkı adına alıyorum'' dedi. Gül, ''Aldığım bu ödül, birçok iç ve dış zorluklara rağmen Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği gelişimin de teyididir..." şeklinde konuştu.
  • 8

    Gül ödülünü Kraliçe'den aldı

    İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Cumhurbaşkanı Gül'e ödülünü takdim etmesinin ardından yaptığı konuşmada, ''Cumhurbaşkanı Gül ve eşini bu önemli ödülü almak için Londra'da karşılamaktan memnuniyet duyuyorum'' dedi.
  • 9

    Gül ödülünü Kraliçe'den aldı

    Türkiye'ye 2008 yılında yaptığı resmi ziyarette, Gül'ün gösterdiği misafirperverliği şükranla anımsadığını ifade eden Kraliçe, ''Yıllar boyunca saygın bir liderlik ve uluslararası bir devlet adamlığı sergilediniz. Bu ödülü Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü adına sunarak sizi tebrik ediyorum'' diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız