Günün öne çıkan 10 haberi (14 Ağustos 2018)

14 Ağustos 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Dolar ve euroda son durum ne? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 14.08.2018 - 17:23

  • 1

    1. "ABD'NİN ELEKTRONİK ÜRÜNLERİNE BOYKOT UYGULAYACAĞIZ"

    Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırının varlığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskiden bu işler, daha sofistike, daha örtülü, daha dolaylı yollardan yapılıyordu. Şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar" dedi. Erdoğan, ''Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa, öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venus var, Vestel var'' ifadesini kullandı.

  • 2

    2. "GEREKLİ ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

    Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Serbest piyasa kurallarında kalarak gereken tüm araçları devreye sokarak adım atmaya devam edeceğiz" dedi. Doların güvenilirliğini yitirdiğini belirten Albayrak, Türk Lirası'nın önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğini söyledi.

  • 3

    3. DOLAR VE EURODA SON DURUM

    Merkez Bankası ve BDDK'nın önlemleri sonrasnıda dolar/TL'de dalgalanma devam ediyor. Dolar/TL bugün sabah saatlerinde 6,4150'ye kadar geriledikten sonra bankalararası piyasada 6,54-6,56 arasında geniş bir bantta hareket ediyor. Euro/TL 7,50'nin altında seyrediyor. BIST 100 endeksi ise güne yüzde 2,16 artışla 94 bin 689 puandan başladı.

  • 4

    4. AP TÜRKİYE FORUMUNDAN TÜRKİYE'YE DESTEK

    Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Forumu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik ilave çelik ve alüminyum vergisi kararının gayrimeşru ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

  • 5

    5. TÜRKİYE'DEKİ TERÖRİST SAYISINI AÇIKLADI

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda yurt içinde 790 civarında terörist var. Bu, son yılların en düşük rakamıdır. Kimin nerede, hangi grubun içinde olduğunu biliyoruz" dedi.

  • 6

    6. iTALYA'DA KÖPRÜ ÇÖKTÜ: 22 ÖLÜ

    İtalya'nın Cenova kentinde otoyol köprüsü çöktü. Onlarca araç 40 metre yükseklikten yere çakıldı. İtalyan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 1'i çocuk 22 kişi yaşamını yitirdi. Olayda 8 kişi de ağır yaralandı.

  • 7

    7. "BANKACILIKLA İLGİLİ SIKINTI YOK"

    Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, dövizdeki hareketliliğe ilişkin ''Aklımız ermiyor. Ne oluyor da bugün bu seviyeleri görüyoruzu bir bankacı olarak çok fazla anlamlandıramıyorum'' dedi. NTV yayınında konuşan Erbil, bankacılıkla ilgili bir sıkıntı olmadığını ve cari açığın da düşeceğini belirterek, ''Cari açığın çok daha kötüsünü gördük şimdi onun yarısındayız'' ifadesini kullandı.

  • 8

    8. TÜRKİYE 10 YILDA iPHONEİÇİN NE KADAR  HARCADI?

    Apple’ın akıllı telefon modeli 2008 yılından beri Türkiye’de satılıyor. Peki iPhone’lar için ne kadar para ödedik? İşte rakamlarla Türkiye'nin iPhone ve diğer ithal telefonlar için ödediği miktar...

  • 9

    9. MICHAEL JORDAN'IN 6 YILDIR ÇÖZEMEDİĞİ KRİZ

    Michael Jordan’ın içinde yok yok denilecek türden malikanesi için bir türlü alıcı bulunamıyor. Altı yıldır satışta olan evin fiyatı yarıya düşürülerek 14,9 milyon dolar değer biçildi, evi alana Air Jordan ayakkabı hediye düşünüldü ama yine de satılamadı. İşte 5200 metrekarelik malikanenin satılamamasının gerçek nedeni...

  • 10

    10. GİŞENİN LİDERİ DEĞİŞTİ

    Türkiye'de iki haftadır gişede liderliği sürdüren Görevimiz Tehlike: Yansımalar'dan liderliği alan Meg: Derinlerdeki Dehşet zirvenin yeni sahibi oldu. İşte geçtiğimiz cuma günü vizyona giren filmlerin hafta sonu seyirci rakamları...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız