İftar saat kaçta yapılacak, akşam ezanına ne kadar kaldı? İl il 24 Mart iftar vakitleri (İstanbul, Ankara, İzmir)

İftar vakitlerine yönelik araştırmalar akşam saatlerine doğru hız kazandı. Akşam ezanı saatine göre belirlenen iftar vakti illere ve günlere göre farklılık gösteriyor. Bu nedenle vatandaşların iftar saatlerini günlük olarak takip etmesi gerekiyor.  Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerin iftar vakitlerini paylaştı. Peki, bugün iftar saat kaçta yapılacak? 

Haberler ntv.com.tr 24.03.2023 - 15:13

  • 1
    Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 27 İslam ülkesi ile Fransa, Avusturya ve Avustralya kıtasındaki Müslüman topluluklarda mübarek ramazan ayı 23 Mart Perşembe günü başladı. Ramazan aynının ikinci  gününde oruç ibadetini sürdüren vatandaşlar, sahur saatleri ardından iftar vakitlerine odaklandı. Diyanet İşleri tarafından yayımlanan 2023 ramazan imsakiyesiyle birlikte, 24 Mart tarihli İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm illerin sahur ve iftar saatleri belli oldu.
  • 2

    İSTANBUL'DA İFTAR SAAT KAÇTA?

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 Ramazan imsakiyesi sonrasında İstanbul'da sahur ve iftar saatleri belli oldu.

    İstanbul'da oruç bugün (24 Mart) 19.26'da açılacak.
  • 3

    ANKARA'DA İFTAR SAAT KAÇTA?

    Ankara iftar saatleri de Diyanet İşleri tarafından yayımlanan 2023 imsakiyesi sonrasında belli oldu.

    Buna göre; Ankara'da ikinci gün iftarı 19.11'de yapılacak.
  • 4

    İZMİR'DE İFTAR SAAT KAÇTA?

    2023 yılı İzmir iftar vakitleri, Diyanet İşleri tarafından açıklandı.

    İzmir'de ikinci gün orucu 19.33'de açılacak.

    TÜM İLLERİN SAHUR VE İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

  • 5

    EN UZUN ORUÇ SİNOP'TA TUTULACAK

    2023 imsakiyesine göre en erken iftar Iğdır'da yapılacak. Ramazanın en geç iftarı ise Çanakkale ve Edirne'de yapılacak.

    İlk gün Sinop'ta 13 saat 56 dakikayla en uzun, Adana, Hatay, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da ise 13 saat 47 dakikayla en kısa oruç tutuldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız