İstanbul'da 250 yıllık tarihi çeşmenin üzerine bina diktiler

İstanbul, Fatih'te bulunan 250 yıllık tarihi çeşmenin üzerine inşa edilen bina tepkilere yol açıyor.

Haberler ntv.com.tr, DHA 16.11.2020 - 12:01 Son Güncelleme : 16.11.2020 - 12:06

  • 1

    Fatih'te 250 yıllık olduğu belirtilen tarihi çeşmenin üzerine bina dikildi.  

  • 2
    Osmanlı döneminden kaldığı belirtilen Zeynep Sultan Çeşmesi,  III. Ahmet'in kızı Zeynep Sultan tarafından Ayazma Camii'nin de mimarı olan Mehmed Tahir Ağa'ya yaptırıldı.
  • 3

    Zeynep Sultan Çeşmesi gibi İstanbul'da tahribata uğrayan ve suyu akmayan pek çok çeşmenin olduğunu vurgulayan Tarih araştırmacısı Mehmet Dilbaz, İstanbul'da toplamda ecdat yadigarı, 10 bine yakın çeşmenin bulunduğunu ancak şu an kayıt altında bin 200 tane çeşme olduğunu söyledi.

    Ancak bu çeşmelerden yaklaşık 60-70 tanesinden su aktığını belirten Dilbaz, ''Diğerlerinin hiçbirinden su akmıyor. Pek çok çeşme de gördüğünüz gibi tahrip edilmiş durumda. Bu çeşmenin en azından etrafına yazı yazılmamış. Size İstanbul'da pek çok çeşme gösterebilirim ki üzerine grafitiler yapılmış ve suyu kesilmiş durumda" dedi.

  • 4
    Bu çeşmelerin koruma altına alınması için öncelikle çeşmenin resmi statüsünün kesinleşmesi gerektiğinin altını çizen Dilbaz, suyu akıtılmayan çeşmelerin gün geçtikçe harap olduğunu belirtiyor.
  • 5
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız