'Kanuni' sondaj gemisi İstanbul'da

Türkiye'nin "Fatih" ve "Yavuz"dan sonra üçüncü sondaj gemisi "Kanuni", Mersin Taşucu Limanı'ndaki bakım çalışmalarının ardından İstanbul'a geldi.  ''Kanuni''nin Boğaz geçişi için kuleleri sökülecek, ardından gemi petrol ve doğalgaz aramalarına katılmak için Karadeniz'e açılacak.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 19.10.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 19.10.2020 - 16:14

  • 1
    11 bin 400 metreye inebilen, 3 bin metrede sondaj açabilen Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni, İstanbul Haydarpaşa Limanı'na geldi.
  • 2
    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı bünyesine bu yıl katılan Kanuni sondaj gemisi, Mersin'in Taşucu Limanı'ndaki bakımlarının ardından Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerine katılmak için 13 Ekim'de yola çıkmıştı.
  • 3

    MARMARA'DAN KARADENİZ'E AÇILACAK

    Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Marmara Denizi'ne giren Kanuni, kulelerinin söküm işlemi için Haydarpaşa'da demirledi. Fatih ve Yavuz sondaj gemilerinden sonra filoya katılan 3. gemi olan Kanuni, İstanbul Boğazı'nı geçtikten sonra Karadeniz'de Filyos Limanı'nda demirleyecek ve kuleleri tekrar monte edilecek.
  • 4
    Kanuni, Yavuz Sondaj Gemisi ile birlikte Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arayacak. 2012 yılında Güney Kore’de ''Sertao'' ismiyle üretilen gemi, 2020 yılına kadar Brezilya’da bir enerji firması tarafından kullanıldı.
  • 5
    15 Mart 2020’de Türkiye’ye getirilen ve "Kanuni" ismi verilen sondaj gemisi, yaklaşık 227 metre uzunluğa, 42 metre genişliğe sahip.
  • 6
    3 bin metrede sondaj açabilme kapasitesi bulunan Kanuni, altıncı nesil deniz sondaj gemisi olarak da biliniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız