Öğrencilere vergisiz (ÖTV'siz) telefon satışının başlangıç tarihi merak konusu: Kimler faydalanabilecek, hangi telefonları kapsayacak?

Öğrencilere vergisiz (ÖTV'siz) telefon ve bilgisayar satışı çalışmasının ayrıntıları merak konusu olmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin bir çalışmaları olduğunu doğrulamıştı. Peki, öğrencilere vergisiz (ÖTV'siz) telefon ve bilgisayar satışı ne zaman başlayacak, kimler faydalanabilecek, hangi telefonları kapsayacak? İşte öğrencilere vergisiz telefon (ÖTV'siz) çalışmasında son durum... 

Haberler ntv.com.tr 20.09.2023 - 11:21

  • 1
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Genel Seçimleri öncesinde yükseköğrenimdeki gençlere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.
  • 2

    ÇALIŞMA OLDUĞUNU DOĞRULADI

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine , bu konuda bir çalışma olduğunu ancak ayrıntı  paylaşamayacağını söyledi.

    Şimşek, konunun TBMM'nin yeni yasama yılına başlamasıyla gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya da "Yasal düzenleme gerektiren konularda tabii ki Meclis'in açılması gerekir. İdari karar gerektirenler, idari kararla yapılır. Ne zamanlama ne içerik konusunda kesinleşmemiş konularda değerlendirme yapmayacağım." yanıtını verdi.

  • 3
    Bakan Şimşek, çalışmanın tamamlanmadığı konularda değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını vurguladı.
  • 4

    KİMLER FAYDALANABİLECEK?

    Kampanyadan yüksekokul ve açık öğretimde okuyanlar dahil 7 milyon öğrenci yararlanacak.
  • 5

    HANGİ MODELLERİ KAPSAYACAK?

    Vergisiz modeller Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacak ve bir üst sınırı olacak.

    Türkiye'de üretilen modeller içinde VivoSamsung ve General Mobile bulunuyor. Huawei ve Apple ise bu listede yer almıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız