Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, bran dağılımı nasıl olacak? Öğretmen atama takvimi için heyecanlı bekleyiş 

Öğretmen atama takvimi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Şubat ayında ayrıntıların belli olmasını bekleyen binlerce adayın gözü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak duyuruda. Peki, öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, branş dağılımı belli oldu mu?

Haberler 15.02.2024 - 13:54

  • 1
    2024 öğretmen atam takvimi atama bekleyen öğretmen adayların gündemindeki yerini koruyor. Öğretmen atamalarına ilişkin açıklamada bulunan Milil Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili kabine toplantısını işaret etmişti.
  • 2
    Öğretmen atama takviminin yanı sıra kontenjanlar, kadro ve branş dağılımları belli olacak.

  • 3

    BRANŞ DAĞILMI NASIL OLACAK?

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "2024 bütçesi TBMM'de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığımızla koordineli biçimde atama için bize tanımlanacak sayıyı belirleyeceğiz. Sonra da Bakanlıkta oturup hangi branşa ne kadar öğretmen alacağımızı belirleyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.
  • 4

    GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

    Tekin; "2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız