Yenikapı açıklarında gemi kazası

Marmara Denizi’nde dün gece saatlerinde gemi kazası yaşandı. Libya bayraklı Kevalay Queen isimli ro-ro gemisi, Yenikapı açıklarında Captain Adam 1, isimli genel kargo gemisine çarptı. Kazada her iki gemide de hasar meydana geldi. Kevalay Queen isimli ro-ro gemisi, İstanbul Boğazı’nı kirlettiği için kesilen 13 milyon liralık cezayla gündeme gelmişti.

Haberler DHA 02.02.2024 - 11:46

  • 1

    İstanbul Yenikapı açıklarında dün gece saatlerinde gemi kazası yaşandı.

    Kevalay Queen adlı 147 metre uzunluğundaki ro-ro yolcu gemisi ile Captain Adam 1 adlı 103 metre uzunluğundaki genel kargo gemisi çarpıştı.
  • 2

    Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, çarpışmanın ardından can kurtarma botunu olay yerine yönlendirdi.

    Kazada, her iki gemide de hasar meydana geldi.
  • 3
    Çarpışan gemiler, Ahırkapı Demir Sahası’na demirlendi.
  • 4

    DENİZİ KİRLETTİĞİ İÇİN CEZA KESİLMİŞTİ

    Libya bayraklı Kevalay Queen ro-ro gemisine, geçen Ağustos ayında, Zeytinburnu açıklarında, denizi kirlettiği gerekçesiyle 13 milyon 265 bin 525 lira idari para cezası kesilmiş, Cumhuriyet savcısı talilmatıyla Sahil Güvenlik ekipleri tarafından da adli süreç başlatılmıştı.
  • 5
    Öte yandan aynı gemi geçtiğimiz Kasım ayında da Çanakkale Boğazı açıklarında makine arızası yaşamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız