2021 Emmy Ödülleri törenine ‘maskesiz’ eleştirisi

Dün gece Los Angeles'ta gerçekleşen 73. Emmy Ödülleri gecesi, seyircilerin tepkisine yol açtı. Katılımcıların maske takmaması ve sosyal mesafe kuralını hiçe sayması, sosyal medyadan eleştirildi.

Haberler ntv.com.tr 20.09.2021 - 10:02

  • 1

    Bu yıl 73’üncüsü düzenlenen Emmy Ödülleri’nde kırmızı halı geçidi, ödül heyecanı derken maskeler unutuldu. Geçen yıl pandemi nedeniyle çok az sayıda seyirci karşısında, sınırlı sayıda katılımcıyla, uzaktan bağlantılarla yapılan törenden sonra bu yıl, salgının olmadığı dönemlerdeki gibi bir gece yaşandı. Ancak corona virüs salgını hala bitmedi.

    Los Angeles’taki Event Deck’te düzenlenen törende davetlilerin maske ve mesafe önlemini hiçe sayması, sosyal medyanın gündemindeydi.

  • 2

    AŞI ESPRİSİYLE AÇILIŞ YAPTI

    Amerikalı oyuncu ve komedyen Cedric the Entertainer’ın sunuculuğunu üstlendiği törende açılış konuşmasını aşı meselesine ayırdı. “Buraya aşılı geldik. Aşımı yaptırdım. Nicki Minaj’ın kuzeninin arkadaşı gibi tepki vermedim” diye espri yaptı. 

  • 3
    Rap şarkıcısı Nicki Minaj sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Trinidad'daki kuzenim aşı olmayacak çünkü bir arkadaşı olmuş ve iktidarsızlaşmış. Testisleri şişmiş. Arkadaşı evlenmeye haftalar kalmışken kız arkadaşı düğünü iptal etmiş. Bu nedenle dua edin ve kararınız içinize sinsin, zorbalığa gelmeyin" diye yazmıştı. Bunun üzerine tepki toplayan Minaj, aşı yaptıracağını, çünkü turneye çıkması gerektiğini belirten bir başka açıklama daha yapmıştı.
  • 4

    Salgında aşıya rağmen maske ve mesafeye dikkat edilmesi gerektiğinden, sosyal medya kullanıcıları, Emmy Ödülleri’nin maskesiz ve sosyal mesafesiz yapılmasını eleştirdi.

    Bir izleyici, “Emmy neden salgında, havalandırma olmadan maskesiz ve mesafesiz küçücük bir odada yapılıyor?” diye sordu. Bir başka izleyici de “Mesafe yok, maske yok. Tören çalışanları maskeli ama ön sıradakiler maskesiz. Sizin ayrıcalığınıZ ne?” diye yazdı.

  • 5

    Bir sosyal medya kullanıcısı, “Maske yok çünkü kurallar bazı insanlar için geçerli” derken, “Covid’e yakalanıp ölebilirsiniz” uyarısında bulundu.

  • 6

    Pek çok kişi, Emmy Ödülleri’nde maske takılmamasına sinirlendiğini dile getirdi. Bu öfke, sadece Emmy töreninde yaşanmadı. Geçen hafta başında düzenlenen MET Gala’da da maske takılmaması eleştiri konusu olmuştu.

    MET Gala’ya aşı zorunluluğu getirildiği için şarkıcı Nicki Minaj katılmama kararı almıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız