BTS, Siyahilerin Hayatı Önemlidir'e neden 1 milyon dolar bağışladığını açıkladı

ABD'de George Floyd cinayeti sonrası yeniden alevlenen ırkçılık karşıtı Siyahilerin Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketine  1 milyon dolar bağışta bulunan ve hayranlarını da harekete geçiren K-pop grubu BTS duruma açılık getirdi: Biz de önyargıya maruz kaldık ve buna tolerans gösterilmemesi gerektiğini fazlasıyla hissetik.

Haberler 06.10.2020 - 06:58 Son Güncelleme : 06.10.2020 - 09:22

  • 1
    Yıldız K-pop grubu BTS, neden hayranlarına bağışta bulunmaları için ilham veren bir jestle Siyahilerin Hayatı Önemlidir hareketine bizzat 1 milyon dolar (yaklaşık 7 milyon 762 bin TL) bağış yaptıklarını açıkladı. Variety'ye konuşan BTS, kendilerinin önyargıya maruz kaldığını ve buna tolerans gösterilmemesi gerektiğini fazlasıyla hissetiklerini söyledi.
  • 2
    Independent'ın haberine göre Jin, "İster bağış ister başka bir şey olsun, yardımcı olmak için neler yapabileceğimizi tartışmaya başladık" dedi ve ekledi: Sohbet böyle başladı. Sadece, bu önyargıyı hafifletmeye çalışmak için ne yapabileceğimizi bulmaya çalışıyorduk.
  • 3
    RM, "Üzerine çok dikkatlice düşündüğümüz bir karardı. Önyargı ve şiddete karşı çıktığımız genel mesajımız kapsamında ne yapabilirdik? Bunu şirketle çok dikkatli bir şekilde tartıştık ve bağış işte böyle ortaya çıktı" diye ekledi.
  • 4
    Grup üyeleri kendilerini politik görmediklerini de ekledi. Suga, "Bizimkisi, adil bir dünyada yaşamak isteyen herkesin peşinden gitmek isteyeceği girişimler. Görkemli mesajlar vermeye çalışmıyoruz... Bu, ırkçılığa ve şiddete karşı olmamızla ilgili. Bunlara pek çok kişi karşı çıkar" dedi.

  • 5

    BTS, bağış yaptığı dönemde hayranlarıyla Twitter'da "Irk ayrımına karşıyız. Şiddeti kınıyoruz. Senin, benim ve hepimizin saygı görmeye hakkı var. Birlik olacağız. #BlackLivesMatter" mesajı paylaşmıştı.  Bunun üzerine hayranları da 25 saat içinde BTS'in yaptığı 1 milyon dolarlık bağışa ulaşmıştı.

  • 6
    Hope, "İster Kore'de ister başka bir yerde olsun, dünyayı daha iyi hale getirmek için elimizden geleni yapmak ve ama müziğimiz ama bağışlarımız aracılığıyla yapabildiğimiz kadar olumlu yönde ilerlemek istiyoruz" dedi.

  • 7
    Kısa süre önce BTS, yeni albümleri BE'nin (Deluxe Edition) bu yıl 20 Kasım'da yayımlanacağını duyurdu. K-pop yıldızları, yeni albümün "'Bu yeni normal karşısında bile hayatımızın devam ettiğini' ilan ederek dünyaya şifalı bir mesaj verdiğini" söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız