Cynthia Erivo BAFTA'ya tepki olarak sahneye çıkmayacak  

Cynthia Erivo, dün açıklanan 2020 BAFTA adaylarında oyunculuk kategorilerinin hepsinin beyaz adaylardan oluşmasına tepki olarak ödül töreninde sahneye çıkmayı reddetti.

Haberler ntv.com.tr 08.01.2020 - 15:24

  • 1

    İngiliz oyuncu ve şarkıcı Cynthia Erivo 2020 BAFTA Ödül Töreni’nde sahne teklifini geri çevirdi. 33 yaşındaki Erivo, dün BAFTA adayları açıklanıp da en iyi oyuncu ve en iyi yardımcı oyuncu kategorilerinde tüm adayların beyaz oyuncular arasından seçildiğini görmesinin ardından, 2 Şubat’ta yapılacak törende sahneye çıkmamaya karar verdi.

  • 2

    Törenin organizatörleri, Erivo’dan aralık ayı içinde yanıt beklese de ünlü oyuncu ve şarkıcı, yanıt için adayların isimlerinin açıklanmasını bekledi. Erivo, Harriet filmindeki rolüyle Altın Küre’ye aday gösterilse de BAFTA adayları arasında yer almadı.

  • 3

    Hem kadın hem de erkek oyuncuların yer aldığı en iyi oyuncu ve en iyi yardımcı oyuncu kategorileri olmak üzere toplam dört dalda da hiç siyahi oyuncunun yer almaması tepkilere yol açtı.

  • 4

    BAFTA Film Komitesi Başkanı Marc Samuelson de adaylar arasında çeşitliliğin olmamasını “sinir bozucu” olarak değerlendirdi. Samuelson, en iyi yönetmen kategorisinde de tüm adayların erkek olmasını “hayal kırıklığı” şeklinde yorumladı.

  • 5

    2020 BAFTA Ödülleri için en iyi kadın oyuncu adayları Jessie Buckley (Wild Rose), Scarlett Johansson (Marriage Story), Saoirse Ronan (Little Women), Charlize Theron (Bombshell), Renée Zellweger (Judy) olurken; en iyi erkek oyuncu adayları Leonardo DiCaprio (Once Upon a Time in Hollywood), Adam Driver (Marriage Story), Taron Egerton (Rocketman),
    Joaquin Phoenix (Joker), Jonathan Pryce (The Two Popes) olarak açıklandı.

  • 6

    En iyi yardımcı kadın oyuncu adayları ise Laura Dern (Marriage Story), Scarlett Johansson (Jojo Rabbit), Florence Pugh (Little Women), Margot Robbie (Bombshell), Margot Robbie (Once Upon a Time in Hollywood) olarak belirlenirken; en iyi yardımcı erkek oyuncular Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood), Anthony Hopkins (The Two Popes), Al Pacino (The Irishman), Joe Pesci (The Irishman) ve Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız