Derya Baykal ve Müjgan Ferhan Şensoy Menajerimi Ara dizisinde kendilerini oynadı

Derya Baykal ve kızı Müjgan Ferhan Şensoy, Star'ın sevilen dizisi Menajerimi Ara'nın bu akşam yayınlayanacak bölümünde anne-kız rolü için konuk oyuncu oldu. ntv.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Derya Baykal, "Dizinin orijinalini izlediğimde kendimden ve oyunculuk dünyasında yaşananlara dair çok şey buldum" derken, Müjgan Ferhan Şensoy, "Bu sahneleri annemle oynamamız teklif edildiğinde çok heyecanlandım" ifadesini kullandı.

Haberler ntv.com.tr 08.09.2020 - 07:16

  • 1

    - Menajerimi Ara dizisinin bu akşam yayınlanacak yeni bölümünde siz de kendi kimliklerinizle anne kız olarak seyirci karşısında olacaksınız. Dizinin orjinalini izlemiş miydiniz? Nasıl bir deneyimdi sizler için?

    Müjgan Ferhan Şensoy: Dizinin orijinalini ilk yayınlandığı zaman annem benden önce izlemişti. Bir akşam heyecanla beni aradı, “Yeni bir dizi izliyorum, lütfen seyret ve üçüncü bölümden sonra beni ara!” dedi.

    Derya Baykal: Dizinin orijinalini izlediğimde kendimden ve oyunculuk dünyasında yaşananlara dair çok şey buldum ve hoşuma gitti. Hepimizin başına gelen türlü olayların eğlenceli bir biçimde ele alınmasını çok sevdim. Özellikle bu oyuncu anne-kız çatışmasını çok gerçekçi buldum. Oyuncu olsun olmasın her ebeveyn çocuk arasında geçebilecek duygusal çatışmalara değindiği için ayrıca yakın hissettim. Bu durumlar çok hayatın içinden, çok gerçek, o yüzden de izleyen herkeste bir karşılığı var bence.

  • 2

    Müjgan Ferhan Şensoy: Mesela orijinalindeki Fransız anne kızı izlemek bana iyi gelmişti, yalnız olmadığımı, dünyanın bir yerlerinde başka kültürlerde yetişen insanların da benzer durumlar yaşadığını görüp rahatlamıştım. Bu hislerin üzerine, bu sahneleri annemle oynamamız teklif edildiğinde çok heyecanlandım. Bizim için unutulmaz bir deneyim oldu.

    Derya Baykal: Uzun süredir oyunculuk adına bir yerde rol almadığım için ben çok heyecanlandım ve duygulandım. Yıllardır televizyonda çok güzel bir iş yapıyorum, fakat yıllar sonra bir sette vakit geçirince kendimi ait olduğum yerde hissettim. O kadar özlemişim ki, bu kadar süre uzak kaldığım için kendime kızdım.  Bunu kızımla paylaşmak benim için manevi olarak da çok kıymetli oldu.

  • 3

    - Dizide şehir dışında çekimleri olacak aynı proje için görüşmeye giden ve aslında okadar zaman bir arada kalmak istemeyen anne kız olarak izleyecek seyirci sizleri. Gerçek hayatta uzun soluklu bir projede birlikte oynamayı tercih eder misiniz?

    Müjgan Ferhan Şensoy: Biz annemle gerçekten iyi anlaşıyoruz ve çok yakınız. Ama zaman zaman her anne kız gibi bizim de çatışmalarımız oluyor. Bence bu anlamda Menajerimi Ara’daki oyuncu anne kız çatışması da çok gerçekçi yansıtılmış. Tabi ki dizinin doğası itibariyle abartılıp, büyütülen anlar var. Gerçek hayatta bize böyle bir teklif gelseydi sanırım benzer kaygılar yaşayabilirdik ama bunu oturup konuşarak değerlendirirdik.

    Derya Baykal: İnsanın evladıyla aynı projede rol alması tabii ki çok kolay değil, kendi sorumluluğunuzun yanında ister istemez bir anne olarak onun sorumluluğunu da hissediyorsunuz. Fakat oynarken tabii ki bunu unutmak lazım, prova aşamasında zaten o kaygıları aşıyorsunuz, anne kız değil de oyuncu arkadaşınız olarak görüyorsunuz. Günün sonunda herkes kendi kanatlarıyla uçuyor.

     

  • 4

    - Yer aldığınız işlerde birbirinize karşı ne kadar dürüst oluyorsunuz? Aynı sektörde olmanın sizin tarafınızdan avantaj ve dezavantajları neler?

    Derya Baykal: Birbirimizi kırmadan, gerektiğinde eleştiriyoruz birbirimizi. Aynı sektörde olmak aynı dili konuşuyor olmak, konularımızın ortak olması anlamında çok güzel bir şey. Fakat zorluklarını da paylaşıyoruz tabii. Bu iş tecrübe işi, öğrenmek bitmiyor bu meslekte. Aramızda her şeyi konuşuruz, ama kızlarımın yolun başında olduğunu da unutmadan, onların kendi serüvenlerini yaşamalarını kendi yollarını çizmelerini isterim. Gençleri eleştirirken, bunu heves kırmadan yapmaya özellikle dikkat etmek lazım.

    Müjgan Ferhan Şensoy: Bence aynı mesleği yapan aile bireylerinin birbirlerine karşı dürüst olması çok önemli. Özellikle sanat alanındaki meslekleri sürekli olarak öğrenip, kendinizi keşfettiğiniz uzun yolculuklar olarak görüyorum. Bu yüzden o yolculukta sizden daha çok mesafe kat etmiş yakınlarınızın tecrübesinden faydalanmak gerekli. Aynı sektörde olmanın en büyük avantajı benim adıma bu bahsettiğim hazır tecrübeden faydalanma şansı. Dezavantajı ise, yaşanabilecek sıkıntıları ve zorlukları gözlemleyerek büyüdüğünüzde, biraz daha temkinli yaklaşmak istiyorsunuz her konuya. Bu da sizin zaman zaman cesaretinizi kıran bir şey olabiliyor.

  • 5

    - Menajerimi Ara sizin de yıllardır içinde olduğunuz sektörün iç dünyasını anlatan bir dizi. Yayınlanmaya başladığından bu yana da oldukça ilgi görüyor. Bu dünyanın içinden kişiler olarak siz diziyi nasıl değerlendirirsiniz?

    Müjgan Ferhan Şensoy: Ben diziyi bu anlamda çok beğendim. Oyuncu kadrosunun tamamının hem karakterlere çok yakıştığını hem de çok başarılı bir iş çıkardıklarını düşünüyorum. Tabii ki burada yönetmen Ali Bilgin’in bu dünyayı ele alış biçiminin de çok büyük payı var. Bence izleyici, oyuncu olarak hayran olduğu insanların kırılganlıklarını, zaaflarını görüp kendisinden bir şeyler bulduğu için sevdi bu diziyi.

    Derya Baykal: Burada işin perde arkasını görüyoruz, bu mesleğin hiç de kolay olmadığını, oyuncuların da zaman zaman hiç kolay insanlar olmadığını görüyoruz. Çünkü oyuncunun kendisiyle daima bir kavgası vardır, bu güzel bir şeydir ama sancılı süreçler yaşanır. Dizi bu anlamda bu konuları güzel yansıtıyor. Kim bilir arkada neler yaşanıyor dediğimiz anları izliyoruz bu dizide. Aslında her sektörün içinde yaşanabilecek sıkıntıları, rekabeti ve mücadeleyi oyuncular ve menajerler üzerinden görüyoruz.

  • 6

    - Dizideki menajerlerden hangisinin sizi temsil etmesini isterdiniz?

    Müjgan Ferhan Şensoy: Ben menajerimden memnunum. Tercih etme şansım olsa yine Feris’i seçerdim. Dizide kendimi anlattığım bir sahnede naif bir insan olduğum için sektörün çetin şartlarıyla başa çıkamayacağımdan bahsediyorum, o sahneyi okurken diyalogları sanki beni çok iyi tanıyan birinin yazdığını hissettim. Ben gerçekten zaman zaman naif tarafıma yenik düşüyorum, o yüzden Feris gibi beni koruyup kollayacak, dile getiremediklerimi söyleyecek güçlü bir karakter beni temsil etsin isterdim.

    Derya Baykal: Ben de beni Kıraç temsil etsin isterdim. Kıraç gibi tecrübeli bir menajerim olsa sırtım yere gelmezdi. Tabii ki bunda Barış Falay’ı oyuncu olarak çok beğenmemin de payı var.

    Son olarak şunu eklemek isterim. Ay Yapım’a misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür etmek isterim. Biz kızımla çok güzel ağırlandığımız iki gün geçirdik. Ali Bilgin, Canan Ergüder, Barış Falay başta olmak üzere tüm oyuncular ve kamera arkası ekibi bize kendimizi oraya ait hissettirdi. Çok teşekkür ederiz.

  • 7
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız