Donald Trump Saturday Night Live soruşturmasını reddetti 

Donald Trump'ın kendisiyle alay edilmesinin intikamını almak amacıyla Saturday Night Live'ı (SNL) yayından kaldırmak için makamını kullanmaya çalıştığı iddia edildi. ABD'nin eski başkanı soruşturma iddialarını yalanlasa da programı yasadışı propaganda yapmakla suçladı. 

Haberler 24.06.2021 - 07:01

  • 1
    Donald Trump'ın Alec Baldwin'in Saturday Night Live'daki (SNL) turuncu tenli, gevşek çeneli Trump tasvirinden nefret ettiği bir sır değil. Fakat yeni bir haberde Baldwin'i durdurmak için başkanlık yetkilerini kullanmaya çalıştığı iddia edildi.
  • 2
    Independent Türkçe'nin haberine göre; Trump, 2019'da Beyaz Saray'daki yardımcılarına ve avukatlarına Adalet Bakanlığı veya Federal İletişim Kurulu'nun (FCC) SNL'i ve kendisiyle alay eden diğer gece yarısı programlarını soruşturup soruşturamayacağını sordu.

  • 3
    Danışmanlarının açıklamalarına göre; gösterilerin hepsi açıkça hicivliydi, bu da Birinci Ek Madde uyarınca ifade özgürlüğü kapsamında korundukları anlamına geliyordu. Konuşmalardan haberdar olan, ismi verilmeyen bir kaynak The Daily Beast'e “Dürüst olmak gerekirse endişe verici olmaktan çok sinir bozucuydu” dedi.

  • 4
    Donald Trump, iddialar üzerine yaptığı açıklamada, "Adalet Bakanlığı'ndan (Trumpsız!) reyting alamayan Saturday Night Live ve diğer gece yarısı Beceriksizlerinin peşine düşmesini istediğim haberi tamamen Yalan Haberdir" dedi.

  • 5
    Trump her halükarda, Alec Baldwin'in en kötü Trump taklitçisi olduğuna inandığını açıkça belirtti.

  • 6
    Trump ayrıca, "Gereken şeye sahip olan kişi Darrell Hammond'du. Fakat tüm bunlar bir yana, yüzde 100 tek taraflı programların Demokrat Parti'ye yasadışı seçim kampanyası katkısı olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.


  • 7
    Trump'ın soruşturma için özellikle bakanlığa bağlı yetkililerle değil de avukatlarıyla konuşmuş olma ihtimali, sözlerini teknik açıdan tutarlı kılıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız