Elon Musk 137 milyon dolarlık 7 evini satışa çıkardı

Tesla’nın kurucusu Elon Musk, iki hafta önce 39,5 milyon dolarlık iki evinden sonra şimdi de toplam değeri 97,5 milyon dolar olan beş evini satışa çıkardı. Teknolojinin dahi milyarderi, "Artık ev sahibi olmayacağım" derken, satışların nedeninin ekonomik olmadığını vurguladı.

Haberler ntv.com.tr 15.05.2020 - 09:06

  • 1

    Tesla’nın kurucusu Elon Musk, toplam değeri 97,5 milyon dolar olan California’daki beş evini daha satışa çıkardı. Teknolojinin dahi milyarderi iki hafta önce Bel Air bölgesinde toplam değeri 39,5 milyon dolar olan iki evini satışa çıkarmıştı.

  • 2

    "ARTIK EV SAHİBİ OLMAYACAĞIM"

    Forbes verilerine göre 38 milyar dolarlık servete sahip olan Musk, 1 Mayıs’ta attığı tweet serisinde hemen hemen tüm ‘fiziksel varlığını’ satmayı amaçladığını belirtmişti. Ünlü milyarder, “Ev sahibi olmayacağım” mesajının ardından Bel Air’deki mülklerini satışa çıkarmıştı.

  • 3

    Çarşamba günü beş evini daha satışa çıkaran Musk’ın Los Angeles’taki dört evine, Zillow adlı gayrimenkul satış şirketi 62,5 milyon dolarlık fiyat biçti. Hillsborough’daki beşinci ev için ise 35 milyon dolar istendi.

  • 4

    Musk, Hillsborough’daki 10 yatak odalı ve 10 banyolu evini Haziran 2017’de 23,3 milyon dolara satın almıştı. Evin havuzu, balo salonu, sekiz araçlık garajı bulunuyor.

  • 5

    YÜKSEK KAR

    Musk, 4 Mayıs’ta satışa çıkardığı Bel Air evini ise 2012’de 17 milyon dolara almıştı. Altı yatak odalı, 11 banyolu, iki katlı kütüphanesi, yüzme havuzu ve tenis kortu bulunan ev için şimdi istenen para 30 milyon dolar. Evin ayrıca spor salonu, mahzeni, beş araçlık garajı da bulunuyor.

  • 6

    4 Mayıs’ta satışa çıkarılan ikinci evi Musk 2016’da hayatını kaybeden aktör Gene Wilder’dan almıştı. Beş yatak odalı ve beş banyolu evin satış fiyatı 9,5 milyon dolar. Musk, bu evi 2013’te 6,75 milyon dolara satın almıştı. Altı mülkün hepsi birbirine yürüme mesafesinde bulunuyor.

  • 7

    Musk, ayrıca Kuzey California’daki Tesla genel merkezinin yakınında bulunan yedinci evini almıştı.

    Ünlü milyarder, 2012’den bu yana satın aldığı yedi mülk için 100 milyon dolardan fazla para ödemişti.

  • 8

    "SATIŞIN NEDENİ EKONOMİK DEĞİL"

    Musk ayrıca 2015’te biri 4,3 milyon dolar, diğeri de 20 milyon dolar değerinde iki ev daha almıştı. Bir yıl sonra 24,25 milyon dolara üçüncü bir ev almıştı. Bu üç ev de beş evin bulunduğu bir çıkmaz sokakta yer alıyor.

    Musk, sosyal medya paylaşımında evlerinin satışının ekonomik gerekçelerle olmadığını belirtti. Ancak ne için sattığını tam olarak açıklamadı.

  • 9

    ALTINCI ÇOCUĞU OLDU

    Bir ikiz, bir de üçüz babası olan teknoloji devi, geçtiğimiz günlerde şarkıcı Grimes ile olan beraberliğinden altıncı çocuğunu kucağına almıştı. Altıncı kez oğlu olan Musk, bebeğine verdiği ‘X Æ A-12’ ismiyle gündeme gelmişti. Annesi Maye Musk, bebeğe kısaca ‘X’ dediklerini açıklamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız