"İlk yıllar bebek beyninin gelişimde büyük öneme sahip"

Bebek beyninin gelişmek için sevgiye ihtiyacı var. İlk yıl yaşananların beyninde bıraktığı izlerse düşündüğümüzden çok daha derin...

Haberler 22.01.2015 - 16:23

  • 1
    Bebek beyninin gelişmek için sevgiye ihtiyacı var. İlk yıl yaşananların beyninde bıraktığı izlerse düşündüğümüzden çok daha derin...
  • 2
    Fayetteville’de yaşayan Ginny Mooney, evlatlık edindiği kızı Lena’yı fizik tedavi ve konuşma terapisinin ardından rahatlatıyor.Altı yaşındaki çocuk, Ukrayna’daki bir yetimhanede büyümüş.Bugün savaş verdiği davranışsal ve bilişsel bazı rahatsızlıklarının temelinde çocukluk dönemindeki ilgisizlik de etkili olabilir. Annesinin kundaklarcasına bedenini sımsıkı sarması rahatlamasına yardımcı oluyor.
  • 3
    ABD’de Lancaster’da yer alan bir gölette yüzen Natasha Alvarez, stressiz bir hamileliğin bebeğinin rahmindeki beyin gelişimine yardımcı olmasını umuyor.
  • 4
    Tiffany Painter altı aylık oğlu Taevon ile sevgi dolu bir an paylaşıyor.Pittsburg’da yaşayan ikili, pirinç gevreği, meyve ve meyve suyundan oluşan kahvaltının ardından işlerinin başına geçecek. Anne, eğitimini ilerletmek için  internetten kurs alırken Taevon da müzik videosu izleyecek.
  • 5
    Julien Inzodda, 20 aylık kızı Allie’yi mutfakta baharatlar konusunda eğitiyor.Çocuk açısından renk, koku ve lezzet konularını öğerenmek için eğlenceli bir etkinlik. Aile en çok biber sosunu seviyor; onu”acı, acı, acı” diye tanımlıyor.
  • 6
    Teksas Çocuk Hastanesi’nib neonatal yoğun bakım ünitesi beş aylık Lucas Guidry, annesi’in (ortada) tuttuğu aynaya bakıyor. Yapılan araştırmalar erken ya da hastalıklı doğan çocukların bilişsel açıdan geri kalabildiğine işaret ediyor.
  • 7
    Springfield’da yaşayan Tyler Quebodeaux, yaşları 20 ay ile 4 yaş arasında değişen üç çocuğa bakmakta zorlanıyor. Çocukların bakımını tek başına üstlenen Quebodeaux, onlara daha fazla bakım verme ve çocuklarını zihinsel açıdan güdüleme yollarını öğrenmek için Oregon Üniversitesi’nde düzenlenen kurslara katılıyor.
  • 8
    Kuzaybatı Seattle’da Whidbey Adası’ndaki Waldorf Okulu’nda çocuklar, öğretmenlerinin gözetiminde saman balyalarının üzerinde oynuyor.Okulun felsefesi, serbest  oyunların küçük çocukların fiziksel, bilişsel, dilsel ve sosyal gelişimi açısından gerekli olduğu yönünde.
  • 9
    Devamını National Geographic Türkiye'nin Ocak 2015 sayısında veya iPhone ve iPad Ocak 2015 edisyonlarında okuyabilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız