Engelliler Nemrut Dağı'nın zirvesinde

Adıyaman'da, Nemrut Rotary Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Rotary Engellilerle Zirvede - Nemrut'a Tırmanıyoruz Projesi' kapsamında çok sayıda engelli, Rotaryenlerin yardımı ile Nemrut Dağı'nın zirvesine çıktı.

Haberler 09.06.2014 - 09:32

  • 1

    Engelliler Nemrut Dağı'nın zirvesinde

    Nemrut Rotary Kulübü tarafından bu yıl 14.'sü düzenlenen proje kapsamında çok sayıda engelli Adıyaman'a geldi.

    (Haber ve foto: Ferit BİNZET)
  • 2

    Engelliler Nemrut Dağı'nın zirvesinde

    Engelliler, 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'na tırmanış için sabah erken saatlerde hazırlandı.
  • 3

    Engelliler Nemrut Dağı'nın zirvesinde

    Zorlu bir tırmanış olmasına rağmen tekerlekli sandalye ile gelen engelliler Rotaryenlerin yardımı ile zirveye tırmanmanın sevincini yaşadı.
  • 4

    Engelliler Nemrut Dağı'nın zirvesinde

    Devasa tanrı ve kral heykellerinin bulunduğu zirveye ulaşan engelliler, hatıra fotoğrafı çektirdi.
  • 5

    Engelliler Nemrut Dağı'nın zirvesinde

    Normal şartlarda sağlıklı insanların bile tırmanırken zorlandığı Nemrut dağının zirvesine Rotaryenlerin yardımı ile taşınarak çıkarılan engellilerlerin zirveye ulaşabilme mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
  • 6

    Engelliler Nemrut Dağı'nın zirvesinde

    Hayatında ilk kez tekerleki sandalyede bir tırmanış gerçekleştirdiğini belirten ve Ankara’dan Gelen Necla Kılıç, "Bugün hayatımın gerçekten dönüm noktası" diyerek şöyle konuştu:

    “Çünkü ilk kez bir dağın zirvesine çıkıyorum. Özellikle de Nemrut dağı gibi tarihi bir mekanda olmak beni çok etkiledi. Buradaki devasa heykeller ve atmosfer gerçekten büyüleyici. Ben, engelliler için böyle bir organizasyonu düzenleyen Adıyaman Nemrut rotary kulübüne ve sevgili üyelerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlar ve bu güzel proje olmasaydı bizler burada olamayacaktık. Ben şanslı bir engelli olarak buradaym ama bütün engellilerin bu projeye mutlaka katılmasını tavsiye ediyorum.”
  • 7

    Engelliler Nemrut Dağı'nın zirvesinde

    14 yıldır sürdürdükleri projenin büyük ilgi gördüğünü belirten Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Hamit Doğan da, "Bu yıl Soma'da yaşanan maden faciasından
    dolayı mayıs ayının 2. haftası olan engelliler haftasında gerçekleştiremedik ve bugüne ertelemek zorunda kaldık. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak bu yıl 14.’sünü gerçekleştirdiğimiz projede Ankara, Adana, Gaziantep, Malatya, Mersin ve Gaziantep başta olmak üzere çok sayıda engelliyi Adıyaman’da misafier ediyoruz. Amacımız Dünyanın 8. Harikası Nemrut dağının zirvesine yaptığımız zorlu bir tırmanış ile engellilerin engel tanımadığına dikkat çekebilmekti ve bunu başardık" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız