Fazıl Say’dan Hakan Hatipoğlu’na yanıt: Ajitasyon yapma

Survivor yarışmacısı Hakan Hatipoğlu kendisine sosyal medyadan “Siz ne iş yapıyordunuz?” diye soran piyanist Fazıl Say'a “Sanatçı değilim ama en azından iyi bir insanım” diye cevap vermişti. Fazıl Say, Hakan Hatipoğlu'nun sözlerine kayıtsız kalmadı ve “Ajitasyon” yorumunu yaptı.

Haberler 22.11.2018 - 16:24

  • 1

    Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Instagram sayfasındaki takipçilerinin azaldığını ve bunun da paylaştığı sanat eseri fotoğraflarından kaynaklı olduğunu söyledi. 

  • 2

    Takipçi sayısının 609 binden 607 bine düştüğünü söyleyen Fazıl Say, Instagram sayfasında şu mesajı yayınladı:

    Say, "Sosyal medyaya girdiğimiz 2006 yılından bu yana ilk kez takipçi sayımın azaldığını gördüm. Sebebi; son 7-8 gün içinde resim sanatının 150 başyapıtını sayfamda paylaşmış olmam. Başka bir sebep şu anda yok, bilmediğim bir konu varsa haberdar edin. Yani bir şeyi 'fazla' yapmış olduğum için. Fazla olan ise bir sanatçının sayfasında sanat eserleri, tuhaf mı bu?" paylaşımını yapınca Var Mısın Yok Musun, Survivor gibi yarışma programlarıyla ünlenen Hakan Hatioğlu "Bende de kandil veya bayram tebriği yazınca oluyor aynısı… Şaka gibi" yorumunu yazdı.

  • 3

    Say, Hatipoğlu'na verdiği yanıtta "Siz ne işle uğraşıyordunuz?" ifadesini kullandı. Say’ın yorumu, kısa sürede sosyal medyada günün konusu haline geldi.

  • 4

    Hatipoğlu, Fazıl Say’ın adını vermeden onu eleştiren bir paylaşım yaptı. Hatipoğlu paylaşımında, “Belki dünyaca tanınan bir sanatçı değilim ama en azından insanım” ifadesini kullanarak şunları şöyledi:

    "İlk olarak bu cümle ile sosyal medyada bende insanların din, siyaset, spor gibi konularda ne kadar kolay linç edildiğini ve bunun ne kadar yanlış olduğunu tıpkı Fazıl Bey gibi belirtmek istedim buna açıklık getireyim. Fazıl Bey'in bu soruyu normal sorduğunu düşünsem-ki düşünmüyorum- o zaman beni 2 yıldır takip eden biri 'Neden bunu soruyor ki?' derim. En azından 2 yılda hakkımda bir bilgi sahibi olmuştur. Maksadı bana laf atmak ya da iğnelemek ise bir reality şova katıldık diye okuduğumuz okullar, iş hayatımız, sonrasında televizyonda yaptığımız onlarca iş -her şey Survivor değil- böyle bir anda bir cümle ile hafife alınmasın."

  • 5

    Fazıl Say, Hakan Hatioplu'nun sözlerine kayıtsız kalmadı. Hakan Hatipoğlu'na "Ajitasyon yapma" diyen Fazıl Say, sayfasında şu mesajı yayınladı: 

     "Instagram’ın sahte hesapları temizlediği bir dönemmiş, 'O yüzden herkesin takipçi sayısı azaldı' deniliyor. Mümkün ve mantıklı. Şu da bir gerçek; benim sayfamda, resimler yüzünden, küçük bir oranda da olsa tepkiler vardı, bu aykırı durumu istemeyenler de vardı. O yüzden hak veriyorum ama kesin bir şey diyemiyorum."

  • 6

    "Ben 5 yıldır Instagram kullanıyorum, binlerce kişiyi takip ediyorum, bunların içinde tanıdıklarım, bildiklerim de var, belli bir vesileyle eklemiş olduklarım da. Bırakın doğasında işlesin her şey.

    Biraz düşününce malum, her konuda ajitasyon! 'Ne işle uğraşıyorsun?' sorusuna bile 'Ben iyi insanım, sen kötü insansın' cevabını patlatıyor, dinamit gibi, gerçek celladının kim olduğunu anlamasına fırsat bile kalmadan magazin medyasının sakız gibi çiğnediği hale gelerek ve herkesi de getirmeye de çalışarak... Bir oyunun içinde oyuna kurban... Yazık... Emin olun elimde olsa bu durumun önüne geçmeye çalışırdım. Merak ediliyorsa son olarak o bahsi geçen TV programlarını ben seyretmedim hayatımda, zaten çok az TV seyrederim. Hatta merak bile etmedim o programları. Bilmiyorum. Doğallığa fırsat olamaması üzücüdür..."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız