Ferzan Özpetek: Bu şöhret meselesini ciddiye almıyorum

Yönetmen Ferzan Özpetek, kendisine zaman zaman “Ben sizin filmlerinizin hayranıyım” dendiğini belirterek "Gülümsüyorum. Hoşuma da gidiyor bazen. Ama bu şöhret meselesini ciddiye almıyorum. Ne olacak, b.k mu var ünlü olmakta?” ifadesini kullandı.

Haberler 05.08.2018 - 11:39

  • 1

    Türkiye’de eylülde vizyona girecek olan son filmi Napoli Velata'yla ilgili konuşan Ferzan Özpetek, "Her 5-10 dakikada bir sürpriz çıkıyor ortaya. Ölüm duygusu var ama aynı zamanda insanın kendi içine bakma duygusu. Çocukluk dediğimiz dönemin aslında ne kadar önemli olduğunu anlatan bir film" dedi.

  • 2

    Hürriyet’ten Ayşe Arman’a röportaj veren Özpetek, film sürecinde Warner Bros'la çalıştığını belirten şunları söyledi:

    “Onlar çok memnunlar. Ben de memnunum. İtalya’da 970 bin kişi izledi. Amerika’da da ilgi çeken bir film oldu. Çin’e bile satıldı. Ağır bir cinsellik sahnesi de var. “Yüzde 100 sansür yer” dediler, gittim, İtalya’da sansür heyetiyle konuştum. Beş kişilik sansür heyeti vardı, üçü filmlerimin hayranıymış. 'O sahne olmazsa, film hayatta kalamaz! Herhalde ona dokunmayacaksınız' dedim. 'Toplantı yapıp karar vereceğiz' dediler. Üç evet, iki hayır aldı. Ben oradan çıktıktan sonra, yolda telefon geldi, karar değiştirmişler ama bana beyan ettikleri için ilk verdikleri karar geçerli oldu. Yani 12 yaş sınırı yemedi.”

  • 3

    Özpetek, şöhretle ilgili şöyle konuştu:

    “Ün denen şeyin kokusu yok, tadı yok. Sadece bir yere gidiyorsun, birdenbire, biri sana diyor ki, 'Aaa inanamıyorum siz de mi buradasınız? Ah Ferzan Bey, ben sizin filmlerinizin hayranıyım' filan. Gülümsüyorum. Hoşuma da gidiyor bazen. Ama bu şöhret meselesini ciddiye almıyorum. Ne olacak, b.k mu var ünlü olmakta? Nedir ki ünlü olmak? Neye yarıyor? Ne kadar sürüyor? Sonucu nedir? Manasız işler. Manalı olan hep kendini aşmaya çalışmak, yeni kalmak, cesur olmak ve içine sinen işler üretmek.”

  • 4

    “Hayatın bu kadar kısa olduğu konusunda hiç uyarmadılar” diyen Özpetek, “O yüzden her anın kıymetini bilmek lazım. Çok sıkıcı buluyorum ölümü. Hele çok hırslı insanları gördüğüm zaman diyorum ki, “Ne yapacaksın ulan? Nereye götüreceksin o iktidarı, o parayı? Nedir bu para üzerine para ekleme hırsı? Tüm bu açgözlülük ölüme karşı sempati yaratıyor bende” dedi.

  • 5

    “Eskisi kadar Instagram’la aram yok. Çok ender post paylaşıyorum” diyen ünlü yönetmen, “Çok kitap okuyan bir insandım, baktım son zamanlarda azaldı. Şimdi kendimi zorluyorum. Yatak odasına gitmeden önce cep telefonunu başka yerde bırakıyorum. Mecbur ediyorum kendimi. Sigarayı bırakmak gibi bir şey. Sabahleyin kalktığım zaman diyorum ki, ‘Hemen telefona niye bakıyorsun? Sanki hayatının her döneminde telefon mu vardı!’ Artık yapmamaya çalışıyorum. Mesela uçak kalkmak üzere, adam hâlâ mesajlarına bakıyor. Peki cep telefonu yokken ne yapıyordu? Birdenbire cep telefonları ortadan kalksa ne olur acaba?” şeklinde konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız