First lady’lerin sırları

Başkan ya da prens eşlerinin yanında güçlü duruşlarıyla tanınan first lady’lerin de zayıf tarafları var. İşte Jacqueline Kennedy’den Carla Bruni’ye, Prenses Diana’dan Kraliçe Rania Al Abdullah’a dünyanın en tanınmış first lady’lerinin sırları ve bilinmeyen zaafları...

Haberler 13.06.2017 - 07:39

  • 1

    Jacqueline Kennedy

    ABD

    John F. Kennedy’nin başkan olduğu dönemde sigara çok yaygın bir alışkanlıktı. Ancak yine de toplum tarafından onaylanan bir şey değildi. Jackie Kennedy de sigara içme alışkanlığı olan biriydi. First lady’nin elinden düşürmediği sigarası, Beyaz Saray fotoğraflarından itinayla silinirdi.

  • 2

    Carla Bruni

    Fransa

    Fransa’nın 23’üncü Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşi Carla Bruni, verdiği bir röportajda, geleneksel evliliktense çokeşliliği tercih edebileceğini itiraf etmişti. First lady, aynı anda birden fazla kişiden hoşlandığını ve tek bir kişi için duygularının üç haftadan uzun sürmediğini söylemişti.

  • 3

    Kraliçe Rania Al Abdullah

    Ürdün

    Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın eşi, her zaman şık ve çekici görünümüyle hafızalara yerleşti. Kraliçenin en büyük zaafı, çeşitli taşlarla süslenmiş altın ayakkabılar giymeyi sevmesi. Kraliçe, bir ayakkabı teki yaklaşık yarım kilo ağırlığında olsa da ayakkabıları taşırken hiç de zorlanıyormuş gibi görünmemesiyle biliniyor.

  • 4

    Mary Todd Lincoln

    ABD

    Mary Todd Lincoln, zengin bir aileden geldiği için parasal açıdan kısıtlamanın nasıl bir şey olduğunu hiç bilmiyordu. First lady, Beyaz Saray’ın renovasyonunu yaptırmayı ve pahalı giysiler almayı seviyordu. Kontrolsüz para harcaması sonrası Amerikan ordusuna ayrılan bütçeyi suistimal etmesiyle büyük bir skandala imza attı.

  • 5

    Imelda Marcos

    Filipinler

    Filipinlerin 10’uncu başkanının eşi, bir başka lüks harcama tutkunu first lady olarak tanınıyor. Alışveriş tutkusu nedeniyle Marcos, ulusal bütçeden harcama yapmasıyla eleştirildi. Başkan Marcos ve eşi, askeri darbe sonucu ülkelerinden kaçtıklarında, Imelda Marcos’un evinde 1000’den fazla pahalı tasarım markalarına ait ayakkabı bulundu.

  • 6

    Nancy Reagan

    ABD

    40’ıncı ABD Başkanı Ronald Reagan’ın sağlıklı yaşam danışmanlarından biri de eşi Nancy Reagan’dı. Kocasına yönelik 1981 yılında düzenlenen suikast girişiminden sonra onun hayatıyla ilgili endişeleri artan first lady, başkan eşine tavsiye vermeden önce “evrene danışıyordu”. Nancy Reagen, tam bir astroloji tutkunuydu ve düzenli olarak kişisel astroloğunu ziyaret ediyordu.

  • 7

    Bernadette Chirac

    Fransa

    Eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın eşi Bernadette Chirac, çok güçlü bir kadın değildi. Eşinin yasak aşklarını görmezden gelme konusunda olduka 'başarılı'ydı. First lady, uzun süre Jacques Chirac’ın çokeşli hayatı yokmuş gibi davranmayı tercih etti. Ancak son yıllarda bu aile sırrı açığa çıktı.

  • 8

    Helen Taft

    ABD

    ABD Başkanı William Howard ve eşi Helen Taft’ın Beyaz Saray dönemi, 1933’e kadar süren içki yasağı dönemine denk geldi. First lady, alkol yasağını hiçe sayarak partilere katılması ve dilediğince şampanya içmesiyle hatırlanıyor.  

  • 9

    Prenses Diana

    İngiltere

    Güzelliği ve yardımseverliğiyle tanınan Leydi Di’nin vücuduyla ilgili korkuları olması, pek bilinen bir özelliği değildi. Ancak İngiliz gazeteci ve yazar Andrew Morton’un ‘Diana: Gerçek Hikayesi’ adlı kitabı, prensesin, kasetlere kaydettiği konuşmaların dökümlerini de içerecek şekilde yeniden basılınca bazı bilinmeyenler ortaya çıktı. Buna göre Prens Charles’ın kendisine “Biraz şişmanladın galiba” demesi üzerine hızla kilo vermeye çalıştığı ve bulimia hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Prensle nişanlandığı dönemde Diana’nın yeme bozukluğu sorunuyla mücadele ettiği öğrenildi.

  • 10

    Rachel Jackson

    ABD

    ABD’nin yedinci başkanı Andrew Jackson ile eşi 1794 yılında evlendi. Rachel Jackson’la ilgili şaşırtan gerçek başkanlık seçimleri esnasında gün yüzüne çıktı. Andrew Jackson, Rachel Jackson’ın tek eşi değildi. First lady, ilk eşi Lewis Robards’tan boşanmamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız