Genç öfkeli ve çevrimiçi

Kuzey Afrikadan Ortadoğuya cep telefonları, sosyal medya ve bazen de sadece katıksız bir azimle silahlanmış gençler, geleceklerinin kontrolünü ele geçirme mücadelesi veriyor.

Haberler 21.07.2011 - 09:38

  • 1

    Genç öfkeli ve çevrimiçi

    Kuzey Afrika’dan Ortadoğu’ya cep telefonları, sosyal medya ve bazen de sadece katıksız bir azimle silahlanmış gençler, geleceklerinin kontrolünü ele geçirme mücadelesi veriyor.

    BM yetkilisiyle yapılan bombalamadan sonra halk Bingazi'de, enkaz başında.

    Daha fazlası National Geographic Türkiye'nin Temmuz sayısında...
  • 2

    Değişimin İtici Gücü

    Her şey geçtiğimiz Aralık ayında, Tunus’ta başladı. 26 yaşındaki bir manavın kendini ateşe verme nedeni, polis tacizi ve devletin buna göz yummasıydı. Protestocu diğer satıcıların cep telefonuyla çekilen video kayıtları Facebook’a yüklendi. Katar merkezli kablolu yayın ağı El Cezire videoyu yayınladı. Tunus’ta protestolar büyüdü. 14 Ocak’ta, 23 yıldır iktidarda olan Tunus cumhurbaşkanı kaçtı. Bir ay içinde, Mısır’ın 1981 yılından beri değişmeyen cumhurbaşkanı da görevden alınmıştı. Değişim için dalga dalga gelen itici güç, bölgedeki neredeyse her ülkeyi etkilemiş durumda.
  • 3

    Gençlik patlaması

    Nüfusun yarıdan fazlası 30 yaşının altında; daha fazla çocuğun sağ kalmasını sağlayan daha iyi sağlık hizmetlerinin bir sonucu bu. Bölgenin büyük bölümünde doğum oranlarının düşmesi nedeniyle, bu patlamanın şimdilerde zirve yaptığı söylenebilir.

    Bingazi'de yeni isyancı asker adayları hazırolda duruyor.
  • 4

    İşsizlik hüsranı

    Cazip iş olanaklarının ana kaynağı bürokrasi, gençliğin büyüyen talepleri karşısında yetersiz kalıyor. Karmaşık düzenlemelerin ve siyasi torpillerin yıldırdığı özel sektör ise geriden geliyor.

    Bin Cevad'dan ayrılan isyancı askerler, kamyon kasasında ateşten korunuyor.
  • 5

    Otoriter devlet

    İktidardaki rejimler anayasal süreçleri askıya alıyor ya da kendi çıkarlarına göre yönlendiriyor. İnsan hakları ve basın özgürlüğü büyük oranda baskılanıyor.

    Kaddafi'nin 'Yeşil Kitap' manifestosunun yakıldığı gösteride bayraklı kutlama.
  • 6

    Yeni bağlantılar

    Cep telefonları her yerde. Dubai Kamu Yönetimi Okulu’nun bir araştırmasına göre 2010 yılında Arap dünyasındaki Facebook kullanıcıları yüzde 78 oranında arttı.

    Genç isyancılar, Bingazi'deki bir üstte silah eğitimi alıyor.
  • 7

    Genç öfkeli ve çevrimiçi

    İsyancı ordusunun askerleri Bingazi sokaklarında toplanıyor.
  • 8

    Genç öfkeli ve çevrimiçi

    Protestocular Bingazi'de bir mahkemenin önünde toplanmış.
  • 9

    Genç öfkeli ve çevrimiçi

    Libya lideri Muammer Kaddafi'nin posteri lastik izleri ve grafitilerle kaplı.
  • 10

    Genç öfkeli ve çevrimiçi

    Bin Cevad yakınlarındaki bir çatışmada, isyancılar mermilerden kaçıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız