Kenan Doğulu'dan "ders gibi konser"

Kenan Doğulu, yeni çıkardığı caz albümü “İhtimaller”in şerefine Harbiye Açıkhava sahnesinde unutulmaz bir konser verdi.

Haberler ntv.com.tr 26.06.2016 - 10:19 Son Güncelleme : 26.06.2016 - 10:20

  • 1

    UNUTULMAZ KONSER

    Kenan Doğulu, klasikleşmiş şarkılarının caz versiyonlarının yer aldığı “İhtimaller” albümünü yayınladıktan hemen sonra Harbiye Açıkhava sanesinde sevenleriyle buluştu. 

    Şebnem Ferah, Özge Fışkın, İzzet Öz gibi isimlerin de seyirciler arasında yer aldığı ve performansıyla izleyenleri coşturan Kenan Doğulu konserini Suat Kavukluoğlu yazdı.

  • 2

    AÇIKHAVA İYİ MÜZİKLE YANDI

    Kenan Doğulu, birkaç gün önce yayınladığı caz albümü “İhtimaller”in şerefine Harbiye Açıkhava sahnesinde muhteşem bir konser verdi. Her zaman sahne performansları çok konuşuldu, her zaman sahnede çok iyi oldu ama bu konser başkaydı. Bu kez öyle bir gece yaşattı ki hepimize, bu performans kaydedilip konservatuvarlarda ders olarak okutulmalı dedim. Hem pop, hem dibine kadar caz, biraz rock biraz latin soslar. Rengarenk gitarları, seksi ve şık kıyafetleriyle Doğulu, bu yazı daha en başından yaktı. Yapardı biliyorduk, gözü kara deliydi, Roma’yı bile yakardı müzik için. Açıkhava iyi müzikle alev alev yanarken, müzikten adam gururla gülümsüyordu. Hakkıydı, sonuna kadar…
  • 3

    MİLAT GİBİ KONSER

    Kenan Doğulu, klasikleşmiş şarkılarının caz versiyonlarının yer aldığı yeni albümü “İhtimaller” ile Harbiye Açıkhava sahnesindeydi. Konserden bir gün önce yayınlanan albümü özellikle dinlemeyip sahnede canlı canlı yaşamak istedim. Yıllardır sahnesine büyük özen gösteren, başından sonuna her saniyesinde iyi müziği tüm hücrelerinizde hissedebildiğiniz konserler yapan Doğulu ile caz keyfi bir başka olacaktı, biliyordum. Öyle bir konser izledik ki, tahminlerimizden çok daha iyiydi her şey. Bu konser Doğulu’nun da kariyerinde en unutulmaz performanslarından biri olarak hatırlanacak. 25.06.2016 onun kariyerinde bir milat kabul edilecek.

  • 4

    SAHNE ŞIKLIĞI

    Uzay üssünü andıran incelikle hazırlanmış ve ışıklandırılmış bir sahnede önce “Ex Aşkım”ın notaları duyuldu. Çok şık bir deri pantolon üzerine bol kesim bir tişört ile Merve Kırşan tasarımı çok sexy bir deri ceketle geldi sahneye Doğulu. Caz müziğin rüya takımı eşliğinde başladı şarkısına. İlk dakikalardan itibaren hepimizi avucunun içine aldı, rüya gibi bir müzik yolculuğuna çıkardı.
  • 5

    ESKİ ŞARKILARDAN YENİLERE

    “Ex Aşkım”dan sonra konser 16 yaşında yazdığı, ilk albümünde yer alan “Aşk Oyunu” şarkısıyla devam etti. Yine nefis bir düzenleme, sahnedeki müzisyenlerin ve Doğulu’nun tatlı doğaçlamaları… Daha “Aşk Oyunu”nun etkisinden kurtulamadan hemen peşine “Baş Harfi Ben”.. .Sonra “Kıyamam”... “İhtimaller” albümünde yer alan bütün şarkılar sırayla bu kez canlı canlı görücüye çıkıyordu. Albümün baştan sona büyük incelikle, nakış gibi ilmek ilmek örüldüğüne şahit oluyorduk biz de.

  • 6

    KENAN DOĞULU VE CAZ

    “Şimdi söyleyeceğim şarkıyı, sözlerini söylemeye başlayana kadar tanıyamayacaksınız” diye anons ettiği “Gelinim” adeta kuş olup kanatlandı, şiir gibi süzüldü geceye. Artık emin olmuştuk hepimiz, bu caz albümü çok iyi demlenmiş, iyice rengini, kıvamını aldıktan sonra huzura gelmişti. Her şarkı üzerine çok uzun mesailer harcandığı çok  belliydi. Kenan Doğulu’nun şarkılarıyla caz müzik çok doğru ve homojen bir biçimde karışmıştı birbiri içine. Hani olur ya bazen, iki farklı şey birbiri içinde tam çözülmez, ikisinin oluşturduğu karışımın içinde iki farklı malzemeyi gözle görüp seçmeye devam ederiz. Kenan Doğulu ve caz müzik olabilecek en “homojen” karışımı oluşturmuştu.
  • 7

    "BELKİ DE BU SON KONSER"

    “Gelinim”den sonra Harbiye Açıkhava Tiyatrosu için “Koca Çınar” şarkısını söyledi Doğulu. “Bu sahnede şarkı söylemek benim hayatımda çok kıymetli oldu hep.  Harbiye Açıkhava’nın geleceği ile ilgili bazı şeyler söyleniyor. Son sezon deniyor. Ne olacak bilemiyorum. Belki de burada son konserimiz. 25 sene önce yazdığım bir şarkıydı Koca Çınar. O dönem hit şarkıların arasında hak ettiği yeri bulamadı. Ben şimdi yıllar sonra bu şarkıyı bu akşam bir çok anımın olduğu bu sahne için söylüyorum.”
  • 8

    BİR KONSER ÜÇ GİTAR

    Kenan Doğulu konser boyunca üç gitar değiştirdi. Hepsi de farklı renklerdeydi. Klasik hardal rengi akustik gitarı, turkuvaz mavisi bir başka gitarı ve ateş kırmızısı bas gitarıyla renkten renge girdi. “Sımsıkı Sıkı Sıkı”yı mavi gitarıyla, “Can Bebeğim”i kırmızı gitarıyla söyledi. Her iki şarkının yeni caz halleri olağanüstüydü. Şarkılara da, şarkıların bu yeni versiyonlarıyla Kenan Doğulu’ya da bambaşka bir enerji gelmişti. Yeni bayramlık elbiseler giymiş çocuklar gibi şendi Doğulu. Konser boyunca bir an bile yerinde durmadı. Mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

  • 9

    İHTİMALLER YANKILANDI

    “Can Bebeğim”den sonra caz albüme adını veren yeni şarkı “İhtimaller” yankılandı Açıkhava’da. Sözleriyle, müziğiyle Doğulu’nun kariyerinde iyice demlendiğinin, olgunlaştığının resmi gibi olan bu şarkı, konserin en iyi performanslarından biri oldu. Hepimize umut veren şarkının sözlerinden bir bölüm:

  • 10

    UMUT VEREN ŞARKI

    “Doğru söyle benim yerimde olsan seni seçmez miydin? Kuşkusuz... İnsanın elinde değil akıl çelen gözlerine vurulmamak. Herkesin var bir zayıf yönü benimkisi zatıaliniz ve siz bunu biliyorsunuz. Doğru zaman şimdiymiş işte, ikimiz de keşifte.. Yollar kesişti işte. Var mı sence ihtimal ? Cesaretin tamam mı ? Kolay değil, biliyorum Aynı şey herkese oldu Var mı bir küçük ışık? Hazırsan istiyorum. Bir cesur adım, Biraz da umudun olsun."
  • 11

    KONSERİN EN DUYGUSAL ANI

    İkinci yarıya sahnenin seyircilere en yakın noktasında başladı Doğulu. Eline gitarını aldı, merdivenlere oturdu ve tek gitarla söylemeye başladı. Önce “Dön Gel”, sonra “Aşkım Aşkım”. “Aklım Karıştı”ya geçtiğinde yavaş yavaş müzisyen dostları sahneye gelmeye, enstrumanıyla şarkıya katılmaya başladı. Bir süre sonra resim tamamlandı. “Tencere Kapak” şarkısında artık herkes sahnedeydi. Böyle başlamaz mı zaten bir şarkının yolculuğu. İlham gelir, önce tek gitarla küçük bir odada yapayalnız kayda geçmeye başlarsınız. Sonra müzisyen dostlarınızla paylaşırsınız. Onları da içine katarak şarkıya son şeklini verirsiniz. Dinleyicilerinizle paylaştığınız an, şarkının da kalplere doğru yolculuğu başlar. Sahnede bu tatlı gösteriyle işte o sihirli yolculuğu bir kez daha yaşamış olduk. Konserde beni en duygulandıran bölüm oldu.

  • 12

    SAHNEDE EVLENME TEKLİFİ

    Bu bölümün sonunda sürpriz bir evlilik teklifine de şahit olduk. Kenan Doğulu, kendine göre bir yöntemle belirlediği şanslı bir dinleyicisini sahneye çağırdı. Kız arkadaşıyla sahneye gelen Doğulu hayranı genç, önce şarkıya eşlik etti, sonrasında sevgisiline evlenme teklifinde bulundu. Kızın cevabını yazmamıza gerek yok herhalde.

  • 13

    "EĞLENMEK ŞART"

    Evlenme teklifi mutlulukla sonuçlandıktan sonra sanatçı “Bu bir Kenan Doğulu konseridir, eğlenmek şart” dedi ve  “Aşk ile Yap” şarkısıyla yavaş yavaş tempoyu arttırdı. “Yaparım Bilirsin” ve “Sorma”nın bu konsere özel biraz jazzy, biraz pop rock karışımı versiyonlarıyla enerji iyice yükseldi.
  • 14

    OZAN DOĞULU DA SAHNEDE

    Tam bizi yükseltmişken, bir ters köşe geldi Kenan’dan. Önce “Pamuk”un hüzünlü kıyılarına paraşütsüz bırakıverdi bizi, sonra kardeşi Ozan Doğulu’yu çağırarak “Kurşun Adres Sormaz ki” ile ciğerlerimizi dağladı. Doğulu kardeşlerin “Tutamıyorum Zamanı” performansı “Allah’ım sana şükürler olsun, iyi ki müzik var. İyi ki Doğulu kardeşler var” dedirtti.

  • 15

    SAHNEDE 'YANGIN'

    Esas parti sahneye Bate Bumbo ritim grubu gelince başladı. Caz kıyılara latin ateşi düştü. Kenan Doğulu ile Açıkhava’da bu coşkulu bölümde adeta yangın çıktı. Çakkıdı, Kime Ne, Aşkkolik peş peşe geldi. Açıkhava’da artık herkes ayaktaydı ve Doğulu ile çılgınlar gibi dans ediyordu. Bir Kenan Doğulu konseri işte böyle sona eriyordu. Bis şarkısında söylediği gibi olmuştu her şey. Ne yaptıysa aşkla yapmıştı ve bu gece bunu bir kez daha kanıtlıyordu. Müzikten adam bize çok önemli bir sır veriyordu. “Siz de ne yaparsanız, aşk ile yapın.” Kalanı detay, gerisi kolaydı. Bunca şair yanılmış olamazdı.

  • 16

    BEREN SAAT DE KONSERDE

    Kenan Doğulu’yu dinlemeye gelenler arasında eşi Beren Saat, Şebnem Ferah, Sertab Erener, Fuat Güner, Belçim Bilgin Erdoğan, Esra Erol, Deniz Çakır, Neslihan Yeldan, Bensu Soral, Hakan Baş, Arzu Kaprol, Esra Balamir, Ömer Faruk Sorak, Ahmet San, Semih Kaya İzzet Öz vardı.

  • 17

    SAHNEDE CAZ MÜZİSYENLERİ

    Türkiye’de ve dünyada farklı caz sahnelerinde yer alan birbirinden önemli Türk caz müzisyenlerinin oluşturduğu orkestrada; Doğulu’ya piyanoda Ercüment Orkut ve Can Çankaya, kontrabasta Ozan Musluoğlu, davulda Mehmet İkiz ve Ferit Odman, trompette Şenova Ülker, trombonda Bulut Gülen, saksofonda Engin Recepoğulları ve vokallerde Sibel Gürsoy ile Tuğba Önal eşlik etti. 

  • 18
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız