Kit Harrington nasıl Jon Snow olduğunu anlattı

Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinde Jon Snow karakterine hayat vere Kit Harrington, onu dünya çapında üne kavuşturan role nasıl seçildiğini anlattı.

Haberler ntv.com.tr 30.06.2016 - 01:08

  • 1

    KIT NASIL 'JON' OLDU?

    Dünyada 8,5 milyon izleyicisi olan ve adeta bir televizyon klasiği haline gelen Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinde Jon Snow karakterine hayat veren Kit Harrington, onu dünya çapında üne kavuşturan role nasıl seçildiğini anlattı.
  • 2

    YUMRUK VE MORARMIŞ GÖZE BORÇLU

    W Dergisi’ne video röportaj veren 29 yaşındaki İngiliz oyuncu, Jon Snow rolünü, seçmelere gitmeden öncede yüzüne isabet eden yumruk sayesinde morarmış gözüne borçlu olduğunu söyledi.

  • 3

    KIZ ARKADAŞIYLA BİRLİKTEYDİ

    Dizide sıkı bir dövüşçüyü canlandıran Harrington, seçmelerden önce kız arkadaşıyla birlikte yemek yerken başından geçen olayı şöyle anlattı:

  • 4

    "PİS DOMUZ" SÖZÜNE DAYANAMADI

    “Seçmelerden bir gün önce kız arkadaşımla McDonalds’taydım. Oturacak yer yoktu ve bir çift yerlerini bizimle paylaşabileceğini söyledi. Sonra adam kız arkadaşına hakaret etmeye başladı. Bir sorun yaşamamak için yemeğimizi hızla bitirip kalkacaktık. Ama adam sevgilisine ‘pis domuz’ ve başka kötü sözler sarf edince dayanamadım. Ayağa kalktım ve ‘Hayır hayır, bu şekilde konuşamazsın. Kalk ayağa’ dedim."
  • 5

    "İLK KAVGAM"

    "Onu, daha önce birine hiç yapmadığım gibi kavgaya davet etmiştim.  Adamın boyutlarını ayağa kalkınca fark ettim. İlk yumruğu atmak zorunda olduğumu düşündüm, yoksa tam bir süt çocuğu gibi gözükecektim."

  • 6

    "YUMRUĞU YEDİM, ROLÜ KAPTIM"

    "Yumruğu attım ve feci bir dayak yedim. Sabah da morarmış gözümle seçmelere gittim. Yüzüme yumruk atan adam, rolü almama yardım etti. Eğer şu an beni izliyorsan, teşekkür ederim."
  • 7

    GAZETECİ OLMAK İSTİYORDU

    Oyunculuk yapmadan önce gazeteci, kameraman ve savaş muhabiri olmak isteyen Harington, henüz drama ve tiyatro çalışmaları okulundayken ilk sahne deneyimini National Theatre'da War Horse adlı oyunda Albert adlı karakteri canlandırarak yaşadı.
  • 8

    JON SNOW'LA ADAYLIK ALDI

    Daha sonra ilk televizyon deneyimi olan Game of Thrones dizisine başlayan Harrington, 2012 yılında oyunculuğuyla Saturn Ödülleri’nde en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında aday oldu.

  • 9

    ÖDÜL ALDI

    İlk sinema denemesi, Vincent karakterini canlandırdığı “Sessiz Tepe: Karabasan” adlı korku filminde oldu. 2013 yılında Young Hollywood ödüllerinde “yılın aktörü” seçildi.
  • 10

    ART ARDA FİLMLER

    2014 yılında Milo karakteriyle “Pompeii” adlı sinema filminde yer alan oyuncu, aynı zamanda Altın Küre’de “en iyi animasyon” filmi ve Oscar adayı olan “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2” filminde Eret adlı karakteri seslendirdi.
  • 11

    USTA ROL ARKADAŞLARI

    Yine 2014 yılında Jeff Bridges'in “Seventh Son” adlı filminde rol alan Harrington, aynı yıl “Testament of Youth” adlı filmde canlandırdığı Roland Leighton adlı karakterle Alicia Vikander ve Emily Watson ile başrolde yer aldı.
  • 12

    2016'DA YENİ FİLM

    2015 yılında, tenis maçlarıyla geçen 7 günün yer aldığı komedi tarzındaki kısa film “7 Days in Hell”de rol aldı. Aynı yıl “Spooks: The Greater Good” filminde oynayan Harrington, son olarak 2016 yapımı “Brimstone”da oynadı.

  • 13

    CİNSİYETÇİLİKTEN DERTLİ

    Son olarak Sunday Times'a verdiği röportajda Hollywood'daki cinsiyetçi yaklaşımdan yakınan Harrington, "Saç ve görüntüden fazlası olduğumu düşünüyorum. Sinema ve dizi sektöründe kadınlara olduğu gibi, erkeklere karşı da bir cinsiyetçilik var" şeklinde konuşmuştu.

  • 14

    "KASLARIMLA İLGİLİ SORULARDAN BIKTIM"

    “Fotoğraf çekimleri sırasında soyunmam istendiğinde dış görünüşüm nedeniyle önemsendiğimi hissediyorum” diyen oyuncu, “Ayrıca çifte standart var. Bir kadına ‘Bebek diye çağrılmaktan hoşlanıyor musun?’ deseler, cevabı ‘Hayır’ olur. Haklıdır da. Ben de saçım, kaslarım ve aşk hayatım hakkında soru sorulmasından bıktım. Görünüşüm için işe alındığımı hissetsem, işi bırakırım’ dedi.

  • 15

    DİZİ AŞKI GERÇEK OLDU

    Kit Harington, Game of Thrones'da Ygritte karakterini oynayan İskoçyalı oyuncu Rose Leslie ile aşk yaşadığını itiraf etmişti.

  • 16
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız