Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant’tan helikopter şirketine dava

Geçen ay geçirdiği helikopter kazası sonucu kızıyla birlikte hayatını kaybeden efsanevi basketbolcu Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant, helikopter şirketine dava açtı. İstediği tazminat miktarı ise açıklanmadı.

Haberler 25.02.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 25.02.2020 - 10:35

  • 1

    13 yaşındaki kızı Gianna ve beraberindeki yedi kişiyle birlikte geçirdiği, helikopter kazası sonucu 41 yaşındayken hayatın kaybeden Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant helikopter şirketi Island Express Helicopters'a dava açtı.

  • 2

    37 yaşındaki Vanessa Bryant, Los Angeles'ta açtığı davada şirketi "ihmal sonucu ölümlere sebebiyet vermekle" suçladı. Bryant, pilot Ara George Zobayan'ın sisli hava nedeniyle helikopteri havalandırmaması gerektiğini öne sürdü. Vanessa Bryant'ın istediği tazminat miktarı ise açıklanmadı.

    Island Express Helicopters şirketi kaza sonrası seferlerini durdurmuştu.

  • 3

    PİLOT HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN İDDİA

    Önceki gün kazanın pilotu Ara Zobayan'ın geçmişinde uçuş kurallarına yönelik bir ihlal gerçeği de ortaya çıkmış ve bu nedenle kazanın pilotaj hatası olabilme ihtimali gündeme gelmişti. Mayıs 2015'te Ara Zobayan, Federal Havacılık İdaresi kanunlarını ihlal ederek yoğun sis içeren bir uçuş gerçekleştirmişti. Kobe Bryant'ın, “Ondan başkasıyla uçmam” dediği ve Kylie Jenner gibi birçok ünlü ismin sadece onunla uçmak istediği Zobayan da 2015'te yaptığı ihlali kabul etmişti. 

  • 4

    26 Ocak'ta Los Angeles'ın Calabasas bölgesinde meydana gelen kazada Kobe Bryant, kızı Gianna Bryant ile pilot Ara George Zobayan dahil 9 kişi hayatını kaybetmişti.

  • 5

    Öte yandan Kobe Bryant için dün, 20 yıl formasını giydiği Los Angeles Lakers'ın ve Los Angeles Clippers'ın maçlarını oynadığı Staples Arena'da bir anma töreni düzenlendi. Binlerce basketbolseverin katıldığı törende Kobe Bryant'ın arkadaşı Beyonce de sahne aldı ve efsanevi basketbolcunun en sevdiği şarkılarından XO'yu onun için söyledi.

  • 6

    Vanessa Bryant törende, "Tanrı, onların bu dünyada birbirlerinden ayrı kalamayacaklarını biliyordu. Onları evimizden birlikte aldı. Bebeğim, Gigi'mize iyi bak... Biz hala en iyi takımız” sözlerini sarf ederken gözyaşlarını tutamadı.

  • 7
    Törene Michael Jordan, Magic Johnson ve Bryant'ın eski takım arkadaşlarından Shaquille O'Neal gibi unutulmaz basketbolcular ile Kim Kardashian, Jennifer Lopez gibi ünlüler de katıldı.
  • 8

    GİZLİ TÖRENLE DEFNEDİLDİLER

    Kobe Bryant ve kızı Gianna, ailenin isteği üzerine anma töreninden önce gizlice açıklanmayan bir mezarlığa gömülmüştü. California eyaletindeki Corona Del Mar’da bulunan Pacific View Mezarlığı'na giderek Bryant’a ve kızı Giana’ya saygılarını sunmak isteyen yüzlerce kişinin yanlış mezarın başında dua ettiği anlaşılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız