Magazin ve sanat turu (29 Eylül 2020)  

29 Eylül 2020'de Türkiye ve dünyada magazin ve sanat gündeminde hangi gelişmeler yaşandı? Sanat ve magazine dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gerekenlerden oluşan magazin ve sanat turu... 

Haberler 29.09.2020 - 17:27

  • 1

    Mariah Carey'den ilk eşi Tony Mottola hakkında itiraf

    ABD'li şarkıcı Mariah Carey'nin yeni çıkacak kitabındaki itiraflar gündem olmaya devam ediyor. Kitapta ilk eşi yapımcı Tony Mottola için "Onun kontrolünde olmayan kimseyle konuşamıyordum" diyen Carey, Mottola'dan kaçması gerekirse kullanabileceği ve kendisine gereken her şeyi bir çantaya koyup yatağının altında beklettiğini dile getiriyor.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 2

    Malta Hükümeti, Prens George’a hediye edilen köpek balığı dişini geri istiyor

    Doğa programlarının efsanevi sunucu ve yapımcısı Sir David Attenborough'nun Kensington Sarayı'ndaki buluşmada Prens George'a hediye ettiği köpek balığı dişi, uluslararası bir mesele haline geldi. Attenborough'nun 1960'larda bir Malta gezisinde bulduğu fosilin iadesi için Malta Kültür Bakanı çalışma başlattı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 3

    Emre Aşık'ın şikayetçi olduğu Yağmur Sarnıç'a yurtdışına çıkış yasağı

    Eski Milli futbolcu Emre Aşık'ın tehdit edildiğini gerekçe göstererek yaptığı şikayet üzerine gözaltına alınan boşanma aşamasında olduğu eşi Yağmur Sarnıç 'a ile tetikçi olduğu öne sürülen Baycan Ş., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Suçlamayı kabul etmeyen Yağmur Sarnıç'a , tetikçi tuttuğu ihbarında bulunan Erdi S.'nin kendisine aşık olduğunu, karşılık bulmadığı için bu iftirayı attığını öne sürü. Yağmur Sarnıç 'a ve Baycan Ş.'nin yurt dışına çıkışlarını yasaklayan mahkeme, iki şüphelinin Emre Aşık'ın kendisine, evine ve işyerine 300 metreden fazla yaklaşmalarını yasakladı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 4

    Menajerimi Ara’nın Beren'i Yaprak Medine: Hayatta içtenlikle istediğimiz her şey bizi buluyor

    Star TV'nin yeni dizisi Menajerimi Ara’nın Beren'i Yaprak Medine diziyi ve bilinmeyenlerini anlattı. Hemşirelik okuduğunu dile getiren Medine, "Üç sene kadar hastanede çalıştım. Son dönemlerde modellik yapmaya başladım, birkaç reklam filminde yer aldım. Bu reklamlar arasından birini, menajerliğimi yapan RA Entertainment izlemiş ve bana ulaştı. Böylelikle bol çalışmalı bir tempoya girdik. Birlikte attığımız adımlarla bugüne kadar geldik. Hayatta içtenlikle istediğimiz her şey zaman tanımadan bizi buluyor, şimdiye kadar yaşadığım her şey bana bunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 5

    Taylor Swift, Whitney Houston'ın 33 yıllık rekorunu kırdı

    Taylor Swift, 2012'de hayatını kaybeden efsanevi şarkıcı Whitney Houston'ın Billboard 200 listesinde zirvede kalma rekoruna ulaştı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 6

    Oyuncu Ali Sürmeli'nin sağlık durumu hakkında doktorundan açıklama

    Yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle ameliyat edilen tiyatro sanatçısı Ali Sürmeli'nin, bilincinin açık ve genel durumunun iyi olduğu bildirildi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 7

    Wuhan’da köpek güzellik yarışmas

    Küresel salgına neden olan koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'ini Vuhan kentindeki evcil hayvan sahipleri, ‘virüs sonrası hayatı’ kutlamak için köpek güzellik yarışmasında bakımlı köpeklerini sergiledi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 8

    Berk Oktay'ın uygunsuz görüntülerinin yayınlanması davasında dosya savcılıkta

    Oyuncu Berk Oktay'ın sosyal medyada uygunsuz görüntülerini yayınladığı iddiasıyla yargılanan eski eşi Merve Şarapçıoğlu hakkındaki dava dosyası, mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderildi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 9

    Joker’in 80’inci yaşına özel belgesel hazırlandı

    Batman'e karşı savaşan kötü kahraman Joker'in ilk ortaya çıkışının 80'inci yılına özel bir belgesel çekildi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 10

    Hollywood'un parlayan yeni yıldızı Millie Bobby Brown

    Efsanevi dedektif Sherlock Holmes'un küçük kız kardeşi Enola Holmes karakterine hayat verdiği yeni filmiyle gündemde olan 16 yaşındaki oyuncu Millie Bobby Brown; Jennifer Lawrence, Emma Stone gibi film başına 20 milyon dolar alan Hollywood ünlüleriyle aynı ilgiyi üzerinde topladı. Yapımcılar ona Hollywod'un yükselen yıldızı gözüyle bakıyor.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 11

    Ünlü isimlerden Erzurum'a tarihi gezi Balıkesir'e ziyaret (Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz)

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, ve beraberindeki ünlü isimler "Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz" projesi kapsamında Balıkesir’in turizm yöresi Ayvalık ilçesini ziyaret etti.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 12

    James Cameron: Avatar 2'nin çekimleri bitti

    James Cameron, Avatar 2'nin çekimlerinin bittiğini Avatar 3'ün tamamlanmasına da çok az kaldığını açıkladı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 13

    Ozan Tufan ile Rojin Haspolat nişanlandı

    Futbol kariyerine Fenerbahçe'de devam eden Ozan Tufan ile bir süredir birlikte olduğu Rojin Haspolat evlilik yolunda ilk adımı attı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 14

    Blackpink ve Cardi B'den sürpriz işbirliği

    Güney Koreli dünyaca ünlü müzik grubu Blackpink, cuma günü çıkacak yeni albümleri için ünlü rap şarkıcısı Cardi B ile işbirliği yaptı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 15

    Elettra Lamborghini ile Nick van de Wall evlendi

    Şarkıcı Elettra Lamborghini ile DJ Nick van de Wall dünyaevine girdi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 16

    57. Antalya Altın Portakal Film Festivali için geri sayım başladı

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3-10 Ekim tarihleri arasında 57'nci kez sinemaseverle buluşmaya hazırlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşecek festivalin film gösterimleri, tüm dünyayı etkileyen salgın nedeniyle açık havada gerçekleşecek.

     HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 17

    Justinianus Köprüsü bin beş yıldır ayakta duruyor

    Bizans İmparatorluğu döneminde İmparator Justinianus tarafından yaptırılan ve Ayasofya Camii ile eşdeğer sayılan ve bin 500 yıldır ayakta kalmayı başaran Justinianus Köprüsü civarında devam eden kazı çalışmalarında bulunan yapılar daha da belirgin bir hal almaya başladı. Köprü alanında gerçekleşen restorasyon hakkında değerlendirmelerde bulunan Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Serkan Yazıcı, “Justinianus Köprüsü, Roma zamanından beri ayakta duran dünyada en önemli eserler arasında" dedi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 18

    Kutsal Emanetler'in gizli yolculuğu belgesel film oluyor

    2. Dünya Savaşı sırasında, Kutsal Emanetler'in İstanbul’dan Anadolu’ya gizli bir operasyonla taşınma hikayesi, uzun metraj belgesel filme konu oldu.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 19

    Midilli Adası'ndaki Osmanlı eserlerine UNESCO koruması talebi

    Hollanda'daki Türk ve Arap Dünyası Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Tütüncü, Midilli Adası'nın, Osmanlı eserleri bakımından çok zengin bir yer olduğunu belirterek, ortak bir geçmişin mirası bu eserlerin korunması için UNESCO'ya çağrıda bulundu.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 20

    Güney Koreli BTS grubu üyeleri resmen multimilyoner

    Güney Kore borsasındaki hisselerini katlayan en popüler K-pop grubu BTS'in yedi üyesi resmen multimilyoner oldu.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 21

    6 bin yıllık Kültepe'de kazı çalışmaları 72 yıldır sürüyor

    Kayseri'deki 6 bin yıllık Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde 1948 yılından bu yana kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, "Burada hedefimiz ve asıl öğrenmeye çalıştığımız şey, o dönemin bütün organik ve inorganik her türlü malzemesini bulmak ve bunlardan yola çıkarak Kültepe'nin, Kayseri'nin ya da Anadolu'nun bütün yaşantısına ilişkin veri toplamak" dedi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 22

    6 asırlık mezarlar defineciler tarafından talan edildi

    Tokat'ın Reşadiye ilçesinde iki beylik arasında çıkan savaşta ölenlerin defnedildiği 6 asırlık mezarlardan bir kısmı defineciler tarafından talan edildi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 23

    Alican Leblebici'den yarı fiyata yarım resim

    Ressam Alican Leblebici’nin MMXI isimli portre eserini satın almak için sanatçıya ulaşan bir koleksiyoner, pandemiyi öne sürerek yüzde 50 indirim istedi. İndirimi kabul eden Leblebici, resmi ikiye bölerek koleksiyonere eserin yarısını yolladı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 24

    Survivor Berkan'dan askerlik karesi

    Survivor yarışmasıyla adını geniş kitlelere duyuran Berkan Karabulut bedelli askerlik fotoğraflarını sosyal medyadan yayınladı. 

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 25

    Kadir Doğulu: Neslihan beni daha iyi bir insan yaptı

    Oyuncu Kadir Doğulu, eşi Neslihan Atagül Doğulu'ya 'Ruh ikizim' deme nedenine açıklık getirdi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 26

    12 yaşındaki Cansu Sara Takmaz'a Estonya'da ikincilik, İtalya'da birincilik

    Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Devlet Konservatuarı'nda keman eğitimi alan Cansu Sara Takmaz (12), pandemi nedeniyle çalışmalarını artırarak, günde 5-6 saat keman çalmaya başladı. Corona virüs nedeniyle Estonya'da online gerçekleşen 'Odin International Music Competition' yarışmasında 2'nci ve İtalya'da düzenlenen 30'uncu 'Citta di Barletta' yarışmasında 1'inci olan Takmaz, yurt dışında Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 27

    Hatay'ın tescilli Antakya tuzlu yoğurdu, 20 yemeğe lezzet veriyor

    Hatay mutfağının eşsiz lezzetlerinden tescilli Antakya tuzlu yoğurdu, kentin yöresel 20 çeşit yemeğin yapımında olmazsa olmaz olarak kullanılarak sofralara tat veriyor.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 28

    Bilkent Senfoni Orkestrası ile Gökhan Aybulus müzikseverlerle online buluştu

    Bilkent Senfoni Orkestrası ve piyanist Gökhan Aybulus, "Beethoven’ın Aydınlık Dünyası" teması etrafında şekillenen 48. İstanbul Müzik Festivali kapsamında konser verdi. Konser, çevrim içi olarak yayınlandı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 29

    Sivas'ta 'limuzinle şehir turu' ödüllü kedi güzellik yarışması düzenlendi

    Sivas'ta bir veteriner hekim tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen kedi güzellik yarışmasında 'Mahir' isimli kedi birinci seçildi. 'Dünya çok miyav' sloganlı yarışmada, birinciliği elde eden kedinin sahibi limuzinli şehir turuyla ödüllendirildi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 30

    Yüzüklerin Efendisi dizisinin çekimlerine yeniden başlandı

    Corona virüs salgını nedeniyle mart ayında durdurulan Yüzüklerin Efendisi (Lord Of The Rings) dizisinin çekimleri yeniden başladı. Bugüne kadarki en pahalı yapım olduğu açıklanan dizinin 2021'de yayında olması bekleniyor.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 31

    Kraliyet Ailesi'nin çocukları eski giysilerle büyüyor

    Birçok aile için gayet normal bir durumdur büyük çocuğun küçülen giysilerinin küçük kardeş tarafından da giyilmesi. Hem çocuklar çabuk büyüdüğü ve elbiseler de henüz giyilebilecek durumda olduğu için hem de ekonomik açıdan çok tercih edilen bir yaklaşım bu. Peki bunu İngiliz Kraliyet Ailesi'nin gelininin yaptığı aklınıza gelir miydi? İlk anda böyle bir durum sıra dışı gelse de yıllardır süregelen bir gerçek. Kendisi de kıyafetlerini defalarca giymesiyle bilinen İngiliz Kate Middleton aynı kıstası çocukları için de uyguluyor. Bunun son örneklerinden biri de önceki gün yaşandı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 32

    Radamel Falcao'nun oğlu Jedediah'ın evdeki ilk fotoğrafları

    Radamel Falcao'nun eşi Lorelei Taron, 2 hafta önce dünyaya gelen bebekleri Jedediah'ın hastanedeki ve evdeki ilk fotoğraflarını paylaştı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 33

    Japon oyuncu Yuko Takeuchi hayatını kaybetti

    Ünlü Japon aktris Yuko Takeuchi, Tokyo’da yaşadığı apartmanda kocası tarafından ölü bulundu.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 34

    Mor baklavaya yoğun ilgi

    Ankara'da mor meyve ve sebzelerin özünden yapılan mor baklava ilgi gördü. 

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

  • 35

    Babil 14. yeni bölüm fragmanı

    Başrollerinde Halit Ergenç, Aslı Enver, Birce Akalay, Mesut Akusta, Nur Fettahoğlu ve Onur Saylak'ın yer aldığı Star TV dizisi Babil'in 14. yeni bölüm fragmanı yayınlandı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız