Moğol İmparatorluğu'ndan kalma 3,5 milyon dolarlık gözlükler açık artırmada

17. yüzyılda Moğol İmparatorluğu Hanedanı'ndan kalma elmas kaplı güzlükler, açık artırmaya çıkarılıyor. Gözlüklerin her birinin 3,5'er milyon dolara satılması bekleniyor.

Haberler ntv.com.tr 16.09.2021 - 09:21 Son Güncelleme : 16.09.2021 - 09:25

  • 1

    17. yüzyıldan kalma gözlükler gelecek ay açık artırmaya çıkarılıyor. Elmas ve zümrüt taşlarla çevrelenmiş antika gözlüklerin Moğol İmparatorluğu Hanedanı’ndan kalma olduğu düşünülüyor.

    Kötü ruhları kovduğuna inanılan gözlükler, Sothby’s Müzayede Evi tarafından satışa çıkarılıyor.

  • 2

    Sotheby’s’ın Orta Doğu ve Hindistan şubelerinin yöneticisi olan Edward Gibbs’e göre gözlükler, Moğol mücevher ustalığının nadide bir örneği. CNN’e konuşan Gibbs, “Şimdiye kadar bir benzeri olmadığını biliyoruz” dedi.

  • 3

    Eşyaların nadirliği, aynı zamanda değerli taştan lenslerinin büyüklüğüne de bağlı oluyor. "Işık Halesi" denilen lenslerin, günümüz Hint eyaletleri Andhra Pradesh ve Telangana'da bulunan Golconda'daki 200 karatlık tek bir elmastan yapıldığı düşünülüyor.

    Yeşil renkli gözlüğün lenslerinin ise Kolombiya’daki 300 karatlık bir elmastan kesildiği tahmin ediliyor.

    Gözlüklerin çerçeveleri 19. yüzyılda değiştirilmişti.

  • 4

    Gözlüklerin her birinin açık artırmada 3,5’er milyon dolara satılması bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız