'Mutant penguen' nasıl olur?

'Mutant penguen' nasıl olur?

Haberler 11.03.2010 - 18:40

  • 1

    'Mutant penguen' nasıl olur?

    Penguengiller familyasının ikinci büyük türü 'Kral Penguenler'in karakteristik özellikleri uzun ince gagaları ve siyah beyaz renkleri olarak biliniyordu. National Geographic fotoğrafçıları Kral penguenlerinin yaşam alanları Güney Georgia ve Falkland Adaları'nda gezilerine devam ederken trilyonda bir görülecebilecek bir olayla karşılaştılar…
  • 2

    'Mutant penguen' nasıl olur?

    Simsiyah bir penguen… Gözlerine inanamayan fotoğrafçılar resimleri Toronto Üniversitesi’nden Doktor Allen Baker’a gösterdiler.
  • 3

    'Mutant penguen' nasıl olur?

    Doktor Allen durumu tam anlamıyla mucize olarak niteledirirken siyah penguenin yüksek ihtmalle mutasyona uğradığını belirtti.
  • 4

    'Mutant penguen' nasıl olur?

    Allen, penguenin tüylerinin rengini veren pigment hücrelerinin mutasyona uğradığını ama daha önce böyle bir örnekle karşılaşmadığını söyledi.
  • 5

    'Mutant penguen' nasıl olur?

    Siyah renkli penguen sürüye karışmakta hiç de zorlanmazken, Doktor Allen bu mutasyonun 250 bin penguende bir ortaya çıkma ihtimali olduğu açıkladı. Allen'a göre sanayileşmiş çevre koşullarında fabrikaların bacalarından çıkan kömür artıkları nedeniyle kararan tüyler avcılar tarafından daha az farkediliyor. Bu koşullar altında daha çok üreyen koyu tüylülerin sayısı artıyor. Allen, bu penguende ise rastgele bir mutasyonun daha olası olduğunu söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız