Twitter, K-Pop verilerini açıkladı

Açılımı Korean Pop olan K-Pop, son 10 yılda neredeyse Twitter ile birlikte büyüdü. Öyle ki sosyal medya platformu, dünyanın K-Pop’la etkileşim kurma biçimini değiştirdi. KpopTwitter hashtag'i bugün en büyük küresel sohbet konularından biri haline geldi. Hal böyle olunca Twitter, KpopTwitter'ın 10 yıllık başarısını kutlamak için verilerini açıkladı. Buna göre Türkiye K-Pop'un en çok konuşulduğu ülkeler arasında gösterildi.  

Haberler 23.09.2020 - 06:51

  • 1

    Dünya genelinde hatrı sayılır dinleyicisi olan K-Pop, sosyal medyada da oldukça yer buluyor. Öyle ki verilere göre Twitter, K-Pop hayranlarının ve tüm dünyanın K-Pop’la etkileşim kurma biçimini değiştiriyor. Forbes'un haberine göre K-Pop hayranlarının ve sanatçılarının 2010’dan itibaren bu mecra üzerinden etkileşime geçmesi uluslararası tanınırlıklarının yükselmesi açısından hayli önemli oldu.

     

  • 2

    KpopTwitter'ın 10. yılı için, K-Pop Radar'la işbirliği yapan Twitter Güney Kore; 1 Temmuz 2019 ve 30 Haziran 2020 arasındaki verileri açıkladı. Buna göre Türkiye de K-Pop'un en çok tartışma yarattığı ülkeler arasında yer alıyor.

     

  • 3

    Hemen hemen tüm K-pop grupları Türkiye’de seviliyor. Öyle ki Türkiye K-pop’un en çok konuşulduğu 12. ülke oldu.

     

  • 4

    K-Pop’un en çok konuşulduğu ülkeler arasında olan Türkiye’de en çok BTS, EXO, MONSTA X ve BLACKPINK konuşuluyor.

  • 5

    Elde edilen verilere göre tüm dünyada son 12 ayda K-Pop’la ilgili 6,1 milyar paylaşım yapıldı ve bu paylaşımlarda BTS, EXO, GOT7, BLACKPINK ve NCT 127 başı çekiyor.

  • 6

    Çarpıcı verilerden bir diğeriyse dünyada her ne kadar corona virüs, iklim krizi ve siyasi tartışmalar gibi yakıcı gündemler de olsa bunların hiçbirinin K-Pop’a dair tartışmaların ve paylaşımların azalmasına neden olmaması.

     

  • 7

    İçinde Türkiye’nin de bulunduğu farklı ülkelerden alınan verilere göre hakkında en çok konuşulan 10 grup BTS, EXO, GOT7, BLACKPINK, NCT 127, Monsta X, Seventeen, NCT Dream, TWICE ve Stray Kids. 

  • 8

    En hızlı yükselen sanatçılarsa Stray Kids, ATEEZ, TXT, IZ*ONE, SuperM, AB6IX, WayV, CIX, LOONA ve ITZY.

     

  • 9

    Öte yandan verilere göre en çok bahsedilen şarkı EXO’nun Obsession şarkısı. Onu BTS’nin ON şarkısı izliyor.

  • 10

    Twitter Global K-pop Ortaklıkları Başkanı YeonJeong Kim konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Son 10 yılda K-pop'un büyümesini izlemek ve bunun bir parçası olmak bir zevkti. K-pop sanatçıları küresel bir kitleye ulaşmak istediklerinde, neler olup bittiğini ilk gören ve bunun hakkında ilk konuşan olmak isteyen tutkulu hayranlarıyla bağlantı kurmak için Twitter'a giriyor. Çoğu genç ve dünyanın her yerinde bulunan bu hayranlar, küresel bir hayran topluluğuna bağlı hissetmek adına bu eğlenceli KpopTwitter sohbetlerine katılmak için Twitter'a akın ediyor" dedi.

     

     

     

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız