Prens Harry ve Meghan Markle'dan diyalog başlatma çağrısı

Prens Harry ve Meghan Markle; Haiti’deki deprem, Afganistan’daki Taliban krizi ve corona virüsün delta varyantının yayılması hakkında açıklama yaptı. 

Haberler 20.08.2021 - 14:55

  • 1
    Prens Harry ve Meghan Markle, Archewell Vakıfları üzerinden yaptıkları açıklamada “Şu an dünya inanılmaz hassas. Afganistan’daki duruma bakarak hepimizin nutku tutuldu ve inanılmaz acı hissediyoruz. Haiti’deki insani krizi izlerken ve geçtiğimiz hafta kötüleşen depremler ile kalbimiz kırıldı. Ve küresel sağlık krizinin devam ettiğini görüp yeni varyantların ortaya çıkması ile birlikte konu ile ilgili çok fazla yanlış anlaşılma devam ederken korku içerisindeyiz" dedi.

  • 2
    Elle'nin haberine göre; Sussex Çifti "Herhangi bir insan veya toplum acı çektiği zaman, fark etsek de etmesek de hepimizin bir yanı da onlarla birlikte acı çekiyor. Böyle acı dolu bir durumda yaşamak zorunda değiliz ve insanlar olarak bunu kabullenme durumuna itiliyoruz" dedi.
  • 3
    "Kendimizi güçsüz hissetmek çok normal ama birlik olup ortak değerlerimizi aksiyona çevirebiliriz" diyen Sussex Çifti, “Başlangıç olarak, hepinizi kritik çalışmalar sürdüren organizasyonları desteğe çağırıyoruz. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler ve G20 Liderler zirvesi gibi dünya çapında güçlü konumlardaki insanları diyaloglar başlatmaları için çağırıyoruz. Uluslararası bir toplum olarak, tanıdığımız ve tanımadığımız insanlar için şimdi verdiğimiz kararlar insanlığımızı kanıtlayacaktır” diye ekledi.

  • 4
    Mesajlarına ek olarak yardım edilebilecek kurumları listeleyen Sussex Çifti, World Central Kitchen, Women for Afghan Women, Afghanaid, Mercy Corps ve Invictus Games Vakfı gibi kurumları saydılar.
  • 5
    Sadece maddi destek değil dünyanın bu negatif durumunda mental sağlık organizasyonların da bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Meghan Markle ve Prens Harry, “Birçoğunuz dünyanın bu durumunu izlerken çaresiz hissediyor olabilir. Tüm bu yaşananlar karmaşık hissettiriyor olabilir ama ortak amaç, aksiyon ve bağlılığımıza inancımız var ve bu hepimizi iyileştirebilecek güce sahip” dediler.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız