Sacha Baron Cohen, Borat fotoğrafını kullanan kenevir şirketine dava açtı

Ünlü oyuncu Sacha Baron Cohen, Borat filminden bir fotoğrafını izinsiz kullandığı gerekçesiyle bir kenevir şirketine dava açtı. Reklam amaçlı kullanılan görselde parmağıyla 'onay' işareti yapan Borat karakteri yer alırken, üstte de ‘güzel’ yazdığı görülüyor.

Haberler ntv.com.tr 13.07.2021 - 16:42

  • 1

    Borat filmiyle tanınan ünlü oyuncu Sacha Baron Cohen, önceki gün Solar Therapeutics adlı bir kenevir şirketine dava açtı.

    Mahkeme belgelerine göre söz konusu şirket, ünlü komedyenin Borat karakterinin başparmaklarını kaldırdığı ve 'güzel' diye haykırdığını gösteren fotoğrafı, reklam panosunda kullandı. Şirket bunun için oyuncudan izin almadı.

  • 2
    The Hollywood Reporter'ın haberine göre, 49 yaşındaki Cohen'in hukuk ekibi, mahkemede, şirketin fotoğrafla yanlış bir şekilde reklam yaptığını, telif hakkını ihlal ettiğini ve tanıtım hakkını kötüye kullandığını söyledi.
  • 3
    Cohen’in avukatı David Condon, ünlü komedyenin hayatında hiç kenevir kullanmadığını ve para için asla esrar reklamı yapmayacağını belirtti.
  • 4
    Cohen'in avukatları, oyuncunun reklam yüzü olmak için sayısız fırsata sahip olduğunu, ancak oyunculuk ve aktivizm kariyerini korumak için bu fırsatları değerlendirmediğini de vurguladı.
  • 5
    Cohen’in temsilcileri ayrıca, birçok ABD eyaletinde yasallaştırılmasına rağmen Cohen’in esrarın sağlıklı bir seçim olduğuna inanmadığını belirtti.
  • 6
    Ünlü komedyenin hukuk ekibi, şirketin hala ihlal için tazminat ödemediğini ve bu yüzden oyuncunun davasında fiili ve cezai tazminat talep ettiğini de açıkladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız