Yeşil şöhret

Yeşil şöhret

Haberler 05.06.2009 - 10:35

  • 1

    Yeşil şöhret

    Dünyanın farklı ülkelerinden pek çok ünlü sadece film çekip konser vermiyor. Yeşil bir dünya için de çalışıyorlar. Robert Redford'dan George Clooney'e Hollywood yıldızları katıldıkları organizasyonların çevre dostu olmasına özen gösterirken, bindikleri arabadan giydikleri kıyafetlere kadar yeşil mesajlar veriyorlar. Yandaki fotoğraf en ünlü çevreci Stella McCartney'nin bir parfüm reklamına ait ve tamamen organik! Ve diğerleri...
  • 2

    Robert Redford

    Oyuncu ve yönetmen Robert Redford düzenli olarak, sürdürülebilir ve alternatif enerji üretimi ile temiz hava ve su hakkında konferanslar veriyor. Gençlik yıllarından beri Utah’ın vahşi doğasının korunması yönünde çeşitli kampanyalara katıldı. Redford ayrıca her hafta, üç saatlik ‘The Green-Yeşil’ adlı bir televizyon programını sunuyor.
  • 3

    Gwyneth Paltrow

    Gwyneth Paltrow, yeni ve yeşil bir jenerasyonun tohumlarını atıyor. Arka bahçesinde, çürümüş bitkilerden oluşan gübreleri kullanan Paltrow, çocuklarına da erken yaşlarda yeşil değerleri aşılıyor.
  • 4

    Stella McCartney

    İngiliz moda tasarımcısı Stella McCartley, rüzgar enerjisiyle çalışan bir stüdyo ve web sitesi işletiyor. Online alışveriş yapanlar, aldıkları organik giysilerin karbon salımı olmayan yollarla kendilerine ulaşacağını biliyorlar. Fotoğrafta, McCartney ‘Doğal Kaynakları Koruma Konseyi’nin New York’ta düzenlenen 11’inci ‘Doğa için Güçler’ adlı yardım toplantısında görünüyor.
  • 5

    Adrian Grenier

    Adrian Grenier annesiyle birlikte yeniden inşa ettikleri bir ‘yeşil ev’de yaşıyor. Brooklyn’de inşa edilen ev, eski blue jeanlerin yeniden kullanımıyla izole edildi, çatısında güneş panelleri var ve zemini geri dönüşümle elde edilen meşe kaplı. Şu anda Grenier , Discovery Channel’ın yeni ‘Planet Green-Yeşil Gezegen’’ adlı kanalı için ‘Green Life-Yeşil Yaşam’ adında 13 bölümlük bir program hazılıyor. Programda, insanların yaşamlarını daha yeşil yapabilecekleri küçük adımlar anlatılıyor.
  • 6

    Hayden Panettiere

    Hollywood’un gözkamaştıran şaşaası altında, çevre için yürekten çalışanlar da var. ‘Heroes’un yıldızı Hayden Panettiere yunusların avlanmasına karşı aktif olarak söz alanlardan biri. Panettiere fotoğrafta ‘Save Whales Again-Balinaları Tekrar Kurtarın’ konferansında Washington D.C.’de konuşma yaparken...
  • 7

    Al Gore ve Cameron Diaz

    Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, insanlar tarafından yapılan iklim değişikliği konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Hükümetlerarası İklim Değişikliği paneli birlikte 2007 Nobel Barış Ödülü’nü kazandı. Fotoğrafta Al Gore, düzenlenen sekiz ‘Live Earth’ konserlerinden birinde Cameron Diaz’la birlikte görülüyor. Gore, 2006’da yaptığı ‘An Inconvenient Truth-Uygunsuz Gerçek’ adlı belgeselde olduğu gibi, düzenlenmesine ön ayak olduğu konserlerle küresel ısınmaya karşı duyarlılığı artırmaya çalışıyor. Hibrid araba kullanan Cameron Diaz, MTV’de gösterilen ve dünya çapındaki çevresel konuları ele alan ‘Trippin’ adlı programı sunuyor. Oyuncu ayrıca enerji tasarrufunu özendiren bir kamusal reklam için film çekti.
  • 8

    Cate Blanchett

    Blanchett oyunculuğun yanı sıra Sydney Tiyatro Kumpanyası’nın yardımcı sanat direktörlüğü görevini de yürütüyor. Avustralyalı aktris kendi evinde olduğu gibi, tiyatronun da bir sezon boyunca elektriğinin güneş panellerinden karşılamasını ve yağmur suyunun tekrar kullanılmasını sağladı.
  • 9

    Salma Hayek

    Oyuncu Salma Hayek, ‘Global Yeşil USA-Küresel Yeşil ABD’ adlı bir kuruluşun üyesi. Hayek küresel ısınmayla mücadele ve ihtiyacı olan insanlara temiz su sağlama konusunda çalışıyor. Salma Hayek, ‘One Pack=One Vaccine-Bir poşet=Bir Aşı’ kampanyası çerçevesinde UNICEF’in düzenlediği bir gezide Sierra Leone’deki anne ve çocukları ziyaret etti.
  • 10

    George Clooney

    Halen elektrikli bir araç kullanan, oyuncu ve sürdürülebilir enerji sözcüsü aktör George Clooney, kısa süre önce 100 bin dolarlık elektrikli Telsa Roadster marka bir otomobil sipariş verdi. Aynı zamanda ABD’nin petrole bağımlılığını azaltmayı amaçlayan ‘Oil Change’ adlı bir kampanyaya destek veriyor. Çevreci eylemeleri çevrçevesinde 2006 Vanity Fair’de Julia Roberts, Al Gore ve Robert F. Kennedy ile birlikte hareket etti. Çevre konuları dışında ‘Save Darfur-Darfur’u Kurtarın’ organizasyonunun da aktif bir üyesi.
  • 11

    Chris Martin

    Coldplay’in üyelerinden Chris Martin, Adil Ticaret/Fair Trade organizasyonunun aktif destekçisi. Konserlerinde ‘Make Fair Trade-Adil Ticaret Yapın’ adlı şarısını sık sık seslendiriyor.
  • 12

    Natalie Portman

    Çocukluğundan beri vejetaryen olan Natalie Portman, hayvan hakları ve çevre savunucusu. Aynı zamanda, tüm geliri ‘Nature Conservancy-Doğayı Koruma’ adlı organizasyona bağışlanan organik giysi üretimi yapıyor.
  • 13

    Brad Pitt

    Diğer pek çok yardım faaliyetinin yanında Brad Pitt’in ‘Make it Right’ adlı programı ile New Orleans’da 150 ekolojik ev kuracak. Pitt aynı zamanda, Edward Norton’un güneş enerjisi kullanımını teşvik eden ‘Solar Neighbors’ adlı programını destekliyor ve ‘Design: e2’ adlı çevre programını sunuyor.
  • 14

    Alicia Silverstone

    Uzun süredir vejetaryen olan Alicia Silverstone bir hayvan hakları koruyucusu. Güneş enerjili bir evde yaşayan Silverstone aynı zamanda uzun ömürlü ampüller ve bambu yer döşemeleri üretiyor. Silverstone, çocuklar için hazırladığı ‘Braceface’ adlı çizgi film Çevreci Medya Kuruluşu Ödülleri’nde verdiği çevreci mesajlar nedeniyle ödüllendirildi.
  • 15

    Adam Levine

    Adam Levine ve grubu Maroon 5, 2007’deki konser turnesini bir ‘yeşil macera’ya dönüştürmek için ‘Global Cool’ adlı hayır kurumu ile işbirliği yaptı. Turne boyunca bio-dizelle çalışan otobüsleri kullanan grup ayrıca her biletten kazanılan 1 doları karbon salımını azaltmak üzere bağışladı. Levine ayrıca, Kongre’deki nükleer enerji lobisinin mali etkisini durdurmayı amaçlayan ‘Nuke Free’ adlı kampanyanın da üyesi.
  • 16

    Daryl Hannah

    Uzun süredir çevreci olan Daryl Hannah’ın ‘DH Love Life’ adında sürdürülebilir çözümlere adanmış haftalık video blogu var. Hannah, bio-dizelle çalışan bir otomobil kullanıyor, iki evinin enerjisi yılardır güneş panellerinden ve sıcak su kaynaklarından sağlanıyor ve seyehatlaerini karbon emisyonu olmadan yapıyor. Hannah, yeğenleriyle 2005 yılında Los Angeles’ta düzenlenen Çevreci Medya Ödülleri’ni sunarken...
  • 17

    Jake Gyllenhaal

    Jake Gyllenhaal küresel ısınma sonucunda Eskimo’ların karşı karşıya kaldıkları zorluklar hakkındaki bir belgesel için Salma Hayek’le birlikte Kuzey Kutbu’na gitti. Ayrıca Mozambik’teki ağaçlandırma kampanyasına 10 bin dolar bağışladı.
  • 18

    Orlando Bloom

    Oyuncu, insanların günlük alışkanlıklarında küçük ve basit değişiklikler yaparak küresel ısınmayla mücadele eden ‘Global Coll’ adlı organizasyonun bir üyesi. Bloom ayrıca küresel ısınmanın Antartika’ya etkileri üzerine bir araştırma için ‘Global Yeşil USA’ ile birlikte bölgeye gitti.
  • 19

    Sting

    Sting ve eşi Trudie Styler, ‘The Rainforest Foundation-Yoğmur Ormanları Vakfı’ ile şu ana kadar Brezilya, Latin Amerika, Afrika ve Güneydoğu Asya’da 184 bin kilometrekareden fazla ormanı kurtardı.
  • 20

    Heather Mills

    Eski model Heather Mills, vejetaryenlik ve hayvan hakları konusundaki eylemeleriyle tanınıyor. PETA’nın sözcülerinden olan Mills ,özellikle köpek kürkü ticareti hakkında konuşmalar yapıyor ve kara mayınlarına karşı bir kampanyayı yürütüyor. Fotoğrafta Mills Londra’da düzenlenen bir vejetaryen fuarında...
  • 21

    Sheryl Crow

    Müzisyen Sheryl Crow, çevre duyarlılığını özellikle dizel kullanımı ile gösteriyor. Mecedes-Benz ML320 BlueTEC marka bir jip kullanan Crow, “son dizel teknolojilerin hibrid gibi diğer çevre dostu alternatif yakıtlar kadar ilgiyi hak ettiği” görüşünü dillendiriyor. Ayrıca, yeni doğan oğlu Wyatt için aldığı her şeyi doğal malzemeden seçtiğini söylüyor.
  • 22

    Jamie Oliver

    İngiltere’de yemek programları yapan Jamie Oliver, yerel yiyecek hareketinin önde gelenelerinden. ‘Jamie Mutfakta’ adlı programının ana konusu da yerel bölgelerde üretilen yiyecekler. Oliver’in kendi lokantası da enerjisini rüzgardan karşılıyor.
  • 23

    Julia Louis-Dreyfus

    Seinfield dizisindeki Elaine karakteriyle tanınan Julia Louis-Dreyfus ve kocası Brad Hill, kendilerini adamış çevrecilerden. Dreyfus, ‘Heal the Bay’, ‘The Natural Resources Defence Consil’ ve ‘Trust for Public’ gibi çevreci örgütlere üye. İkili, okyanus kıyısında, güneş panelleri ile donatılmış ve doğal olarak ısıtılan çevre dostu bir evde yaşıyor.
  • 24

    Sir Richard Branson

    Havayolu şirketi Virgin’in patronu Branson bile, muazzam karbon ayakizini küçültmenin yollarını arıyor. Örneğin, Branson’un kurduğu ‘Virgin Yeşil Fonu’, ABD ve Avrupa’da rüzgar, güneş ya da dalga gibi geri dönüşümlü enerji sektörlerine yatırım yapıyor. Şubat 2008’de çekilen bu fotoğrafta Branson, hindistan cevizi yağından elde edilen bio-dizel ile ilk test uçuşuna çıkacak olan Boeing 747 uçağının önünde görülüyor. Mart 2008’de Branson özel ‘yeşil’ adasında bir çevre konferansı düzenledi. Konferansa eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Google’dan Larry Page ve Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales katıldı.
  • 25

    Woody Harrelson ve Owen Wilson

    Aralık 2007’de çekilen bu fotoğrafta Woody Harrelson ve Owen Wilson destek verdikleri, Peru’nun Cuzco kenti yakınlarında kimsesizler yurdu önünde görünüyor. Buraya kullandığı hibrid otomobille gelen Wilson, kendi evinin enerjisini de güneş panellerinden sağlıyor. Wilson, aynı zamanda ‘The Green Book-Yeşil Kitap’ adıyla denemelerini yayınladı. Bir vegan olan Woody Harrelson da aynı zamanda bir çevre ve barış aktivisti. 2003 yılında çektiği belgeselde, bio-dizelle çalışan bir otobüsle yaptığı yolculuklarda, çevreyi tahrip eden davranışlar hakkında farkındalık yaratmaya çalıştı.
  • 26

    Ed Begley Jr.

    Hollywood’un çevre lideri Ed Begley Jr., elektrikli araba kullanıyor, güneş enerjili bir evi ve çevreyi temizlemeye yönelik danışmanlık yapan ‘Begley’s Best’ adlı bir şirketi var. Ed Begley Jr. ve eşi Rachelle Carson, yeşil konuları içeren ‘Ed ile yaşamak’ adlı bir televizyon programı hazırlıyorlar.
  • 27

    Pierce Brosnan

    Oyuncu Pierce Brosnan’ın eylemleri sulak alanlar ve kıyılardaki memeli hayvanlar konularında yoğunlaşıyor. ‘Environment Media Association-Çevreci Medya Derneği’nde çalışan aktör aynı zamanda ‘National Resources Defence Concil-Ulusal Kaynakaları Koruma Konseyi’ ve ‘International Fund for Animal Welfare-Hayvan Refahı için Uluslararası Fon’un üyesi. 2004 yılında ‘Sürdürülebilir Moda Vakfı’ tarafından en iyi giyinen çevreci seçildi.
  • 28

    Willie Nelson

    Teksaslı şarkıcı Willie Nelson’un, çoğunlukla soya fasulyesinden elde edilen kendi bio-dizel üretim tesisi var. Ürettiği bio-dizel herhangi bir modifikasyona gerek duyulmadan araçlarda kullanılabiliyor ve bio-dizel satan istasyonlara pazarlanıyor. Nelson, aynı zamanda çiftçileri topraklarında tutmayı amaçlayan ‘Farm Aid’ organizasyonun başkanlığını da yürütüyor. Fotoğrafta Nelson, ‘Ulusal Kaynakaları Koruma Konseyi’ için düzenlenen ve 2 milyon dolar bağışın toplandığı ‘Earth To L.A. :The Greatist Show on Earth’ adlı gösteride görünüyor.
  • 29

    Ted Danson

    Okyanusları korumayı amaçlayan ‘Oceana’ adlı kampanyanın kurucusu olan Ted Danson çevre konularında şimdiye kadar 500 bin dolardan fazla bağışta bulundu. 2007 Kasım’ında Dünya Ticaret Örgütü’nü dünya okyanuslarının korunması ve aşırı avlanmaya karşı harekete geçirmeyi başardı.
  • 30

    Edward Norton

    / Golden Globe ödüllü oyuncu Edward Norton, Los Angelas’taki ailelerin enerji harcamalarını düşürmek ve onları güneş enerjisi kullanmaya teşvik etmek amaçlayan ‘BP Neighbors Programme-BP Komşuluk Programı’nı yarattı. Aynı zamanda memleketi New York’un havasını tekrar temiz yapmayı amaçlayan ‘Friends of Highlands’ adlı organizasyonun üyesi. ‘Strange Days on Planet Earth-Dünya Gezegeni’nde İlginç Günler’ adında Dünya’daki çevresel değişimlere odaklanan dört bölümlük bir National Geographic programını sundu.
  • 31

    Tom Hanks

    Yaptığı radyo ve televizyon programlarıyla ‘Nature Conservancy’i destekleyen Tom Hanks, günlük hayatında elektrikli otomobil kullanıyor. 2006 yılında ‘Who Killed the Electric Car-Elektrikli Arbayı Kim Öldürdü’ adında elektrikli araçları tanıtan ve petrol üzerine süren çatışmalara yer veren bir belgeselin çekimlerine başladı. Fotoğrafta, oyuncu Jack Black’le birlikte ‘Earth To L.A. The Greatist Show on Earth’ adlı gösteride görünüyor.
  • 32

    Cloris Leachman

    Yıllardır vejetaryen olan oyucu, hayvan hakları örgütü PETA’nın ‘Let Vegeterianism Grow on You-Bırakın Vejeteryanlık Üzerinizde Büyüsün’ adlı kampanya için marul ve lahana yapraklarından yapılmış bir elbise giydi. 2009 yılında çekilen bu fotoğrafta, Leachman kampanyayı New York’taki Times Meydanı’nda duyuruyor.
  • 33

    Blythe Danner

    Oyuncu Blythe Danner fotoğrafta, New York’un doğalgazla çalışan temizlik aracının önünde görülüyor. Elektrikli otomobil kullanan ve kardeşi Gwyneth Paltrow’la birlikte alternatif enerji kaynaklarının kullanımını teşvik eden kampanyalarda yer alan Danner aynı zamanda ‘Board of Environmental Activists-Çevre Eylemcileri Meclisi’ ve ‘Board of Directors of the Environmental Media Association-Çevreci Medya Derneği Yöneticileri Meclisi’nin üyesi.
  • 34

    Leonardo DiCaprio

    Leonardo DiCaprio, ‘11’inci Saat’ adında bir belgeselin yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Oyuncu, uçuşlarını genellikle ticari havayollarıyla yapıyor, hibrid otomobil kullanıyor ve New York’ta ‘yeşil’ bir apartman dairesinde yaşıyor. 1998’de çevre konularındaki duyarlılığı arttırmayı amaçlayan ‘Leonardo DiCaprio Vakfı’nı kuran DiCaprio, çevre konularına ve kampanyalara adanmış bir web sitesi de kurdu. Oyuncu aynı zamanda küresel temiz suya erişim ve fosil yakıt emisyonunun azaltılması konusunda lobi yapıyor.
  • 35

    Alicia Keys

    Alicia Keys, Live Earth’de sahne aldı. Aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceği amaçlayan ‘Eco 4 the World’ adlı organizasyonun üyesi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız