Zombi mantarı nedir, nerelerde görülür?

Zombi mantarı, popüler dizi "The Last of Us" ile gündeme geldi. Dünyada Himalayalar'da, Tibet'te yüksek yerlerde yetişen bir mantar olan zombi mantarı, Çin tıbbında şifa kaynağı olarak kullanılmasıyla biliniyor. 

Haberler 28.03.2023 - 17:59

  • 1
    The Last Of Us dizisi ile izleyici kitlesi arasında merak konusu olan zombi mantarı, literatürdeki adıyla kordiseps militaris, filmin de etkisiyle dünya genelinde çeşitli efsanelerin konuşulmasına neden oldu.
  • 2
    Kordiseps militaris, Cordycipitaceae familyasındaki bir mantar türüdür ve Cordyceps cinsinin tür türüdür. İlk olarak 1753'te Carl Linnaeus tarafından Clavaria militaris olarak tanımlandı.
  • 3

    KULLANIM ALANLARI

    İpeekböceği pupası , pirinç ve sıvı beslenme dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda yetiştirilebilir.  C. militaris , bitkisel ilaçlar için biyo-metabolitlerin potansiyel bir taşıyıcısıdır ve vücudun çeşitli sistemlerinin canlandırılması için uygulamalarına dair antik çağlardan kalma kanıtlar vardır.
  • 4
    Dünyada Himalayalar'da, Tibet'te yüksek yerlerde yetişen bir mantar olan kordiseps militaris, özellikle Hindistan'da ve Çin'de gıda olarak tüketilen Zombi Mantarı için mesane kanserini engellediğine dair bazı görüşler bulunmaktadır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız