Honda'dan güneş enerjili şarj istasyonu

Elektrikli Honda Fit (Jazz) Amerika ve Japonya'da 2012 yılında satışa sunulacak.

Haberler 21.12.2010 - 11:37

Geleceğin araçlarının çevre dostu olması üzerinde çalışmalar devam ederken, Japonya'nın başkenti Tokyo yakınlarındaki Wako'da, güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonu hizmete girdi.

Honda Motors'un Baş Mühendisi Kenichiro Kimura, Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtılan elektrikle çalışan yeni modeli, Avrupa pazarında Jazz diye adlandırılan “Fit”in, bu istasyonda nasıl şarj edileceğini anlattı. Japonya'nın otomotiv devi, elektrikli araçlar, hibrid araçlar, elektrikli scooter'lar ve güneş enerjili şarj istasyonları için, üç şehirde yeni bir yatırım hamlesi başlatacağını açıkladı.

Elektrikli Honda Fit (Jazz), 160 km menzile ve 145 km/s azami hıza sahip. 240 voltuk bir akımla 6 saatte şarj olabiliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız