Jeep Grand Cherokee ABD’de yakıt deposundaki olası kusurlar nedeniyle güvenlik kontrolünden geçiriliyor

Araştırma 1993 ve 2004 yılları arasında üretilen modelleri kapsıyor.

Haberler 27.08.2010 - 17:31

Federal müfettişler Jeep Grand Cherokee’ler ile gerçekleşen kazalarda, çarpışma sonrası yangının ve can kayıplarının yakıt deposunun konumuyla ilgili olup olmadığını tespit etmek üzere, 3 milyon adet Grand Cherokee ile ilgili soruşturma başlattı.

Ulusal Otoyol Trafiği Güvenlik İdaresi (NHTSA) yaptığı açıklamada 1993-2004 yılları arası üretilmiş Jeep modelleri üzerinde yapılan bir ön incelemede “muhtemelen iddia edilen kusurla bağlantılı olan” 10 kazada, 13 ölüm tespit edildiğini belirtti.

Kâr amacı gütmeyen Otomobil Güvenliği Merkezi, Grand Cherokee’nin arka tamponun altına, arka aksın arkasına uzanan bir yakıt deposu barındırdığını ve çarpışmalarda ve taklalarda yeterli koruma sağlamadığını iddia ediyor. Grup federal kuruluşa verdiği dilekçede deponun yakıt doldurma boynunun çarpışmalarda yırtıldığını da ileri sürdü.

NHTSA internet sitesinde araç sahiplerinin, çarpışma sonrası yakıt deposu sızıntılarından veya yangınlarından kaynaklandığına dair iddialarının bulunduğunu da kaydetti.

Chrysler Grubu soruşturma yetkilileriyle işbirliği yaptığını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız