40 engelli atlet katılacak

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası’nda bu yıl ilk kez engelliler de Bayrak Koşusu'nda yer alacak. Samsun'dan başlayarak Ankara'da sona erecek 71. Bayrak Koşusu'na 40 engelli atlet katılacak.

Haberler Anadolu Ajansı 09.05.2011 - 11:34

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Bağcılar Belediyesi ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri organizasyonla, engelli atletler Samsun'dan başlayarak Ankara'da sona erecek Bayrak Koşusu'nda bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

''Engelsiz Türkiye için koşuyoruz'' projesi kapsamında, Samsun'dan başlayacak programa farklı bedensel, zihinsel, görme, işitme ve süreğen engel gruplarından İstanbul ve Samsun'dan 20'şer engelli atlet katılacak. Samsun'dan yola çıkacak ilk 8 kişilik grup içerisinde ise Bağcılar Belediyesi Engelliler Atletizm Takımı'ndan 2 sporcu da yer alacak.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 71.si düzenlenecek Bayrak Koşusu'na engellilerin katılması aynı zamanda bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Samsun'da Bandırma Vapuru'ndan alınarak yola çıkarılan Türk Bayrağı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e takdim edilecek.

ENGELLİLİĞİN ÖNLENMESİ İÇİN…
Kimi çevrelerce Sakatlar Haftası olarak da tanımlanan Engelliler Haftası, Türkiye'nin yanı sıra Birleşmiş Milletler üyesi 156 ülke tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor.

Engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimleri konuları üzerinde durulan haftada, Sakatları Koruma Milli Koordinasyonu Kurulu tarafından saptanan program çerçevesinde her gün ayrı bir engel grubu ele alınıyor.

Bu programa göre, 11 Mayıs, ''Görmeyenler Günü'', 12 Mayıs ''İşitme ve Konuşma Kusurluları Günü'', 13 Mayıs ''Ortopedik Sakatlar Günü'', 14 Mayıs ''Zekâ ve Ruhsal Özürlüler Günü'' ve 15 Mayıs da ''Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü'' olarak belirleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız