Bakanlıktan, '735 ilaç piyasada yok'a cevap

Sağlık Bakanlığı, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in, 'piyasada 735 önemli ilaç bulunmuyor' şeklindeki sözleri üzerine bir açıklama yayınladı.

Haberler 22.11.2013 - 11:42

Bu ürünlerin de Türk Eczacıları Birliği tarafından temininde bir sıkıntı mevcut değildir. TEB’e başvurulduğunda hastalarımızın %85 i ilacına ilk 5 dakikada ulaşabilmektedir. Bakanlığımız bu doğrultuda, piyasada bulunma sıkıntısı ve vatandaş mağduriyeti oluşturabilecek durumları önceden belirleyerek bunları engelleme hususunda çalışmalara devam etmektedir. Türkiye’de bulunmayan ilaçlar için “Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Onaya Gerek Olmayan Yurtdışı İlaç Listesi” sürekli olarak güncellenmekte ve Türk Eczacıları Birliği tarafından ilaçların getirilerek hasta mağduriyeti oluşması engellenmektedir. Halkımızın ilaçlarını eczanelerden veya bakanlığımızın yetkilendirdiği TEB den kolaylıkla alabileceğini bu vesile ile hatırlatmak isteriz."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız