Balığı buharda pişirin

Pişirme yöntemleri arasında en sağlıklısı, buharda pişirme yöntemidir.

Haberler Anadolu Ajansı 17.07.2009 - 11:07

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlkan Ali Olgunoğlu, balığın pişirilirken besin değerinin korunması gerektiğini belirtti.

Olgunoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, balıklardaki Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin, sağlıklı beslenmede alınmasının zorunlu yağ asitleri olduğuna işaret etti.

Besin değerinin korunması için balığın pişirme yöntemlerinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Olgunoğlu, şu bilgileri verdi:
''Balık pişirmede uygulanabilecek bir çok yöntemler mevcuttur. Örneğin tavada, buharda, ızgarada, fırında ve mikrodalgada pişirilmesi vitamin anlamında az kayba neden olacaktır. Pişirme yöntemleri arasında en sağlıklısı ve balığın doğal şeklinin de korunumunu sağlayan buharda pişirme yöntemidir.''

TAVADA PİŞİRME YÖNTEMİ

Olgunoğlu, balığı tavada pişirirken besin kaybını en aza indirecek yöntemi şöyle anlattı:
''Balığın tavada pişirilmesi sırasında pişirmenin püf noktası; yağın iyice kızdırılması ve balıkların az sayıda olacak şekilde tavaya dizilerek kızartılmasının sağlanmasıdır. Bu amaçla kızartma işleminde un kullanılıyorsa, balığı una buladıktan sonra, balığa yapışan unun iyice silkelenerek uzaklaştırılmasından sonra kızartılmasının sağlanması önerilmektedir.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız