Bu antibiyotiğe dikkat

Amerikan İlaç ve Gıda Kurumu, yaygın kullanılan Zitromax isimli antibiyotiğin, kalp ritmini bozarak ölümlere neden olabileceğini açıkladı.

Haberler 14.03.2013 - 15:32

Amerikan İlaç ve Gıda Kurumu (FDA), yaygın kullanılan Azitromisin - Zitromax isimli antibiyotiğin kalp ritmini bozarak ölümlere neden olabileceği uyarısında bulundu.

FDA'nın açıklamasında, bu antibiyotiğin kalpteki elektrik aktivitelerinde bozulmalara neden olduğu aktarıldı. Kurum, doktorlara hastalarına antibiyotik önerirken, sağlık durumlarını da dikkate almalarını önerdi.

Zitromax, az sayıda tablet içermesi ve kullanım süresinin kısa olmasından dolayı birçok hasta tarafından tercih edilen yaygın kullanımı olan bir antibiyotik.

ABD’nin Vanderbilt Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar da, bronşit ve sinüzit gibi sık görülen enfeksiyonların tedavisinde kullanılan Zitromax isimli ilacın kalp krizine neden olduğunu ortaya koymuştu.

540 BİN HASTA TAKİP EDİLDİ
14 yıl boyunca birçok farklı antibiyotik kullanan 540 bin hastanın sağlık raporları takip edildi. Buna göre, beş gün boyunca Zitromax kullanan hastaların 29’u kalbe bağlı hastalıklarla hayatını kaybetti. Bu rakam, diğer antibiyotikleri kullanan veya hiç kullanmayan insanların ölüm oranının iki katı olarak belirlendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız