Corona virüsün bulaşma hızı hesaplandı

Londra Üniversitesi’nde görevli Hudh Edward Mongomery, corona virüsün 10 döngüden sonra 59 bin kişiye bulaşabileceğini belirterek gripten daha bulaşıcı olduğuna dikkat çekti.

Haberler ntv.com.tr 23.03.2020 - 19:21

Londra Üniversitesi Koleji’nde (UCL) İnsan Sağlığı ve Performans Enstitüsü'nün direktörü Hudh Edward Mongomery corona virüs salgının bulaşıcılığını değerlendirdi.

Edward Mongomery, ‘’grip ile corona virüs salgınını kıyaslayarak, eğer grip olursanız, ortalama 1.3 kişiye bulaştırırsınız ve 10 döngüden sonra toplamda 14 kişiye grip bulaşmış olur. Covid-19 salgınında ise ortalama 3 kişiye bulaştırırsınız ve 10 döngü sonra yaklaşık 59 bin kişiye corona virüs bulaşmış olur’’ dedi.

VİDEO-: İNGİLİZ PROFESÖR BÖYLE UYARDI

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız