"Engellilere daha duyarlı davranılmalı"

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, engellilere yönelik daha dikkatli ve duyarlı davranılmasını istedi.

Haberler Anadolu Ajansı 03.12.2009 - 15:50

Ankara Numune Hastanesi Fiziksel Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi'nde ''3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'' dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, engellilere yönelik hizmetlerin bir lütuf ya da bağış olmadığını belirterek, ''Bugüne kadar kimseden lütuf beklemedik, demokratik yollardan haklarımızı almanın mücadelesini verdik''dedi.

Turhan İçli, bir süre önce gerçekleştirilen ''4. Özürlüler Şurası''nda söz almak istediği için engellediğini ve bu olay nedeniyle herhangi bir devlet yetkilisinin kendisinden özür dilemediğini ifade ederek, kendilerini susturmak isteyenlerin asla başarılı olamayacaklarını söyledi. Engellilerin sorunlarının çözümü için toplumsal bilincin önemine de değinen İçli, ''Engellilere yönelik daha dikkatli ve duyarlı davranılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI
BBP Genel Başkanı Ahmet Şanverdi de devletin engelli personel kadrolarında açık bulunduğunu, ancak hükümetin bu kadrolara atama yapmadığını ileri sürdü. Şanverdi, engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik pozitif ayrımcılık yapılmasının gerektiğini de söyledi.

Engelli vatandaşlar ve yakınlarının da yaşanan sorunlar hakkında görüşlerini ifade ettikleri etkinliğin sonunda Dünya Engelliler Derneği'nce Ankara Numune Hastanesi Fiziksel Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi'ne  beş tekerlekli sandalye ile koltuk değnekleri ve baston bağışı yapıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız