Gençlerin yüzde 59’u obez

Avrupa'daki insanların çoğunun fazla kilolu olduğu tespitini paylaşan Dünya Sağlık Örgütü, bu durumun devam etmesi halinde Avrupa'daki gençlerin, büyükanne ve büyükbabaları kadar uzun yaşayamayabileceğini belirtti.

Haberler NTV Haber 25.09.2015 - 20:18

Dünya Sağlık Örgütü, tarafından hazırlanan Avrupa Sağlık Raporu'nda, Avrupalıların büyük bölümünün fazla kilolu olduklarına dikkat çekildi.

Avrupa nüfusunün yüzde 59'unun aşırı kilolu veya obez oldukları belirtilen raporda, dünyada en yüksek alkol ve tütün tüketim seviyesinin de Avrupa'da görüldüğü vurgulandı.

DSÖ, bu veriler karşısında Avrupa'daki gençlerin, büyükanne ve büyükbabaları kadar uzun yaşamayabilecekleri uyarısında bulundu.
Raporda, Avrupa'da kanser, diyabet ve kalp-damar hastalıklarından ölümlerin düştüğüne işaret edilirken, sigara ve alkol tüketiminin azalmaması halinde bu kazanımların tehlikede olduğunun altı çizildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız