'Hayat öpücüğünü unutun'

İngiltere Kalp Vakfı, ilk yardım yöntemlerinde kayda değer bir değişikliğe gidiyor. Birini hayata döndürmek için yapılan ağızdan ağıza solunum da bunlardan biri.

Haberler 05.01.2012 - 12:58

Hayat öpücüğüne artık gerek olmadığı mesajı, eski futbolcu Vinnie Jones'un rol aldığı bir televizyon reklamıyla kamuoyuna duyuruluyor.

İngiltere Kalp Vakfı, ağızdan ağıza solunumun birçok insana itici ve hastalık kapma korkusuyla kaygı verici geldiğini söylüyor. Vakıf, kalp krizi geçirdiğinden şüphelenilen birinin göğüs bölgesine bastırarak müdahale etmenin en ideal yol olduğu mesajını yaygınlaştırmayı ve ilk yardım konusunda kamuoyunu daha bilgili ve faal hale getirmeyi umuyor.

İngiltere'de yaklaşık 2 bin kişiyi kapsayan yeni bir anket, kamuoyunun yarısının ilk yardım müdahalesinden kaçındığını ortaya koydu. Ankete yanıt verenler, hayat öpücüğü uygulamanın iticiliği ya da zorluğunu belli başlı kaçınma nedenleri arasında sayıyor.

HAYAT ÖPÜCÜĞÜ YERİNE DÜZENLİ KALP MASAJI ÖNERİLİYOR
İngiltere Kalp Vakfı yetkililerinden üst düzey kardioloji hemşiresi Ellen Mason, tecrübeli biri tarafından gerçekleştirilen ağızdan ağıza solunumun yerini hiçbir şeyin tutmayacağını, fakat bu konuda eğitim almamış bir kişiye en ideal yardım şekli olarak göğüs çeperine bastırmayı tavsiye ettiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız