Kaan bebeğe anne sütü vermek için İstanbul'dan Bursa'ya gittiler

Annesi doğumdan sonra hayatını kaybeden Kaan bebeğin birçok süt annesi oldu. Kaan için yakınları tarafından başlatılan "anne sütü" kampanyasına, Türkiye’nin dörtbir yanından destek geldi. Kaan bebeğin 2 haftalık süt ihtiyacının karşılandığını belirten hastane yöneticisi Doç. Cander, “Süt ihtiyacımız bulunmamaktadır" dedi.

Haberler ntv.com.tr 18.10.2016 - 12:03

Tuğba Dilmeç,Kaan'a 8 aylık hamileyken otobüsün çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Doğduğu gün annesi hayatını kaybetti. Henüz birkaç günlük olan Kaan bebeği beslemek için onlarca anne seferber oldu.

Kaan bebek annesini Bursa'daki trafik kazasında kaybetti.

Anne Tuğba Dilmeç, 8 aylık hamileyken otobüsün çarpması sonucu ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede 4 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen Dilmeç, oğlunu sezeryanla dünyaya getirdikten birkaç saat sonra yaşamını yitirdi.

Organları bağışlanan anne Tuğba Dilmeç , 6 hastayı hayata bağlarken Bebek Yusuf Kaan küvöze konuldu.

BEBEĞİ EMZİRMEK İÇİN İSTANBUL'DAN BURSA'YA GİDEN ANNELER OLDU

8 aylık doğduğu için gelişimini tamamlayamayen Kaan, bu yüzden mamayla da beslenemedi.

Bebeğin süt ihtiyacını karşılamak için anne sütü kampanyası başlatıldı ve bebeğe sütünü vermek isteyen onlarca anne hastaneye başvurdu. Bebeği emzirmek için İstanbul'dan Bursa'ya giden anneler bile oldu.

"KAAN KÜÇÜCÜK BEDENİYLE İYİLEŞME SÜRECİNE GİRDİ"

Kaan’ın teyzesi Derya Dilmeç, şu anki ihtiyacın karşılandığını belirtti, “Hastanedeki stoklarımız dolmuş durumda” dedi.

Bağışlanan sütlerle Kaan bebeğin 2 haftalık süt ihtiyacının da giderildiğini belirten Dilmeç, “Bebeğimizin durumu biraz daha iyiye gidiyor. Anne sütünü damla damla alarak, enfeksiyonlara açık olan küçücük bedeni iyileşme sürecine girdi diyebiliriz'' ifadesini kullandı.

İHTİYAÇ FAZLASI ANNE SÜTÜ BAŞKA HASTANELERE GÖNDERİLECEK

Tedavinin yapıldığı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Soner Cander, Kaan bebek için başlatılan "anne sütü" kampanyasının, Türk halkının yardımseverliğini gösterdiğini belirterek, "Anne sütü için başlatılan kampanyaya tepkiler güzel oldu ama bu neredeyse bizim hizmetimizi kilitleme noktasına geldi. Süt ihtiyacımız bulunmamaktadır" dedi.

Aile, ihtiyaç fazlası sütlerin başka çocuk hastanelerine gönderilmesini istedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız