Kolera salgını Türkiye dahil Avrupa'yı tehdit ediyor

Irak'taki kolera salgınından sonra Suriye’de de 5 yaşındaki bir çocuğun koleradan hayatını kaybetmesi, salgınının uluslararası bir tehdit haline dönüşebileceği endişesi yarattı.

Haberler ntv.com.tr 27.10.2015 - 15:06

Suriye'de 5 yaşında bir çocuğun koleradan ölmesi, hastalığın Irak'tan sonra Suriye'ye de sıçradığını gösterdi. Habertürk'ün aktardığına göre, Suriye’deki sağlık çalışanları, ülkenin çökmüş sağlık sistemi ve uluslararası yardım kuruluşlarının birçok bölgeye yardım ulaştıramaması nedeniyle salgının büyüyebileceğini söyledi. Uzmanlar, Suriye'deki savaştan kaçan göçmenler nedeniyle de kolera salgınının uluslararası bir tehdit haline dönüşebileceği uyarısında bulundu.  


"İNSANLAR SÜREKLİ HAREKET EDİYOR O YÜZDEN KOLERA YAYILIYOR"

Suriye Amerikan Tıp Birliği’nden Dr. Ahmed Tarakji, geçen hafta 5 yaşındaki bir çocuğun Halep’te hayatını kaybettiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “İnsanlar evlerini terk ediyor, sürekli hareket halindeler. Böylece kolera bölgeden bölgeye yayılıyor. Ülke dışına, Avrupa’ya gidenler var. Bu nedenle uluslararası anlamda da bir tehlike söz konusu.”

Dünyada kayıtlı 4 milyon Suriyeli sığınmacı var, 8 milyon kişi de ülke içinde evini terk etti.

KOLERA HAKKINDA

Vibrio cholerae isimli bakterinin neden olduğu kolera, bağırsak enfeksiyonuna yol açan, akut ve şiddetli ishal ile seyreden bir hastalık. Büyük salgınlara ve ölümlere neden olan hastalık, daha çok temiz olmayan içme suyundan kaynaklanıyor.

Bu nedenle su kaynaklarının ve içme suyunun temiz olması büyük önem taşıyor. Dışkıların hijyenik bir biçimde yaşama ortamından uzaklaştırılması, düzgün bir kanalizasyon sistemi, iyi pişmemiş yiyeceklerden, çiğ gıdalardan uzak durmak koleradan korunmada etkili olan önlemler arasında.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız