Koltuk altı terlemesine 'altın iğne' ile çözüm

Yazın gelişiyle birlikte terleme problemleri de arttı. Giysilerde iz bırakmasının yanı sıra kötü kokulara da neden olan koltuk altı terlemesi, hem kişiye hem de çevresindekilere rahatsızlık veriyor. Dermatolog Dilek Peker’e göre, özel ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen koltuk altı terlemesini kontrol altına almak o kadar da zor değil.

Haberler ntv.com.tr 24.06.2016 - 09:44 Son Güncelleme : 24.06.2016 - 09:46

Çok sayıda insanın yaz aylarında en çok yaşadığı sorunlardan biri de hem kıyafetlerde iz şeklinde beliren hem de kötü kokuya da yol açabilen koltuk altı terlemesi.

Yaz aylarını kabusa çevirebilen sorunun nedenleri ve tedavisi hakkında ntv.com.tr’ye bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Dilek Peker, koltuk altı terlemesinde etkili çözüm sunan yöntemlerden birinin de secret altın iğne teknolojisi olduğunu söyledi.

Peker, 5 cm çapındaki terleme izlerini normal kabul ettiklerini ancak 15 cm’nin üzerindeki ter izinin patolojik sayılabileceğini aktarıyor.

Dr. Peker’e göre, secret altın iğne uygulaması; koltuk altı ter sorununu kısa zamanda çözümlemesi ve etki süresinin diğer çözümlerden fazla olması nedeniyle son dönemlerde çok fazla tercih edilen bir yöntem.
Uzm. Dr. Dilek Peker
Yaklaşık 3 - 3.5 milimetre derinliğinde cilt altına ucundaki 25 adet altın iğne aracılığı ile inerek, o bölgede aşırı ter bezi aktivasyonunun sınırlandırıldığını belirten Uzm. Dr. Dilek Peker, yöntemin özelliklerini ve etki mekanizmasını şöyle anlattı:

“Uygulama şekli genel olarak aynı bölge üzerinden, 3 farklı derinlikte ve 3 farklı radyo frekans değeri ile tekrar tekrar geçme üzerine dayanır. Uygulama ile ter bezleri 60-80 dereceye kadar ısıtılır ve bu sayede etkinliklerinin azaltılması hedeflenir.”

Böylece normal oranda terleme sağlandığını dile getiren Uzm. Dr. Peker, bir ay arayla yapılabilen uygulamanın en fazla 3 seans uygulandığını söyledi.
Yöntemin cerrahi bir yöntem olmadığını belirten Peker, uygulamanın çalışanlar için yemek molasında bile yapılabileceğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız