''Pfizer-BioNTech ve AstraZeneca'nın tek tozu bile aile içi bulaşı azaltıyor''

İngiliz bilim insanları, Amerikan ilaç şirketi Pfizer-BioNTech ve İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca tarafından corona virüse karşı üretilen aşının tek dozunun, enfekte olan kişilerde virüsü bir diğer aile üyesine bulaştırma riskini yaklaşık yüzde 50 azalttığını ortaya koydu.

Haberler Anadolu Ajansı 28.04.2021 - 13:42

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre; Pfizer-BioNTech ve AstraZeneca'nın corona virüs aşısının tek dozunun bile aile içi bulaşı yaklaşık yüzde 50 azaltıyor. 

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu (PHE) tarafından yürütülen çalışma kapsamında, aşı olduktan yaklaşık 3 hafta sonra enfekte olan kişilerin aşı olmayanlara oranla virüsü evdeki temas noktalarına bulaştırma olasılığının yüzde 38 ila 49 daha az olduğu belirlendi.

Araştırma kapsamında, 24 bin haneden aşı olmuş 57 bin kişi incelemeye alındı.

Araştırmaya katılan kişiler aşı olmayan yaklaşık 1 milyon kişiyle karşılaştırıldı.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yaptığı açıklamada, araştırmanın aşının virüsün bulaşmasının önüne geçtiğini gösteren en kapsamlı verileri sağladığını vurguladı.

VİDEO: VİRÜS AŞILARI KARIŞTIRILABİLİYOR MU? (ARŞİV)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız